Aktywne Wpisy

owocliczi +446
Pięść mi się zaciska widząc ten cwaniacki ryj namawiający ludzi na rzucenie pracy. Złamie życiorysy setki osób, które nie dość że się zadłuża to staną się pośmiewiskiem na tym tagu. To najbardziej toksyczny twór jaki powstał w internecie - mam nadzieję że jeszcze trochę i cały ten pseudobiznes skończy się banem na społecznościowkach a kolejne odnogi ośmiornicy ucinane stosowną ustawą.
Frajerzyzmlm to nie tylko kopalnia beki ale też walka z czystym s------------m.
Frajerzyzmlm to nie tylko kopalnia beki ale też walka z czystym s------------m.
źródło: 1000001629
Pobierz
pszypau +253
W tym roku wybiła mi trzydziestka i przemyślałem kim tak na prawde jestem i czego chcę. W poniedziałek złożyłem wypowiedzenie z korpo i za miesiąc zaczynam college i wolontariat aby zostać pielęgniarzem weterynaryjnym. Żeby się utrzymać muszę wrócić do pracy w gastro ale to jedyne wyjście aby pogodzić pracę ze studiami. Wypijcie ze mno kompot Mirki i Mirabelki. Troche się stresuję ale cieszę się, że podąrzam za głosem serca.
#kolchoz
#kolchoz

Będę chciał zrobić szkolenie z testowania - nieodpłatnie (może każdy coś dać się spodoba) w firmie XYZ
Pytanie jest, do programistów i testerów - co byście chcieli usłyszeć - bez papki marketingowej ?
A) Błędy programistów
B) Błędy testerów i samego testowania
C) Live Prototyping - Programowanie/Testowanie i rozwiązania
D) napisz swoje
Czekam na wasze odpowiedzi, mogą być przykłady jak macie coś fajnego
Ja mam dużo SW/HW jeżeli chodzi o consumer goods (znane marki ale nie chce robić tutaj show - nie wypada)
( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@siranen: jak z testera awansować na programistę
@austra: a co tu do wkurzania sie?
ogolnie uwazam ze warto jednak postawic na B - sporo ludzi nie wie nawet ze robi bledy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
z jednej strony wynika to z malego rynku doswiadczonych osob z drugiej
Dlatego dobrzy testerzy sa dobrze oplacani ( ͡° ͜ʖ ͡°) malo tez osob automatyzuje przez co zapotrzebowanie jest jeszcze wieksze. A odplyw testerow to nie tylko programowanie. Mi by sie np taki regres finansowy nie oplacal
@PanKara: a to prawda, ostatnio byłam na małym szkolonku jesli tak to moge nazwac nt. testowania i pan mówił, że dobrzy automatyczni w Allegro z wiekszym doswiadczeniem zarabiaja juz 14 netto :)
ale tez jest ich juz coraz wiecej, zwlaszcza z automatyzacja
i nie rozumiem tego skoku na programiste, zaden tester jakiego znamnie chce sie przekwalifikowac
w kazdym projekcie w jakim pracowalem, a pracowalem w wielu, programista znal swoj kawalek kodu i tyle
a tester zawsze ogarnial calosc
bylo to o wiele ciekawsze
Moze i jest coraz wiecej, ale dalej są to znikome ilości w porownaniu do tego co potrzebuja.
Np nordea teraz ma 40 czy 50 wakatow na testerow w gdyni? czy w gdansku?. Kosmos.
Doszli do tego etapu ze nawet za mieszkania placa przez pierwsze pol roku
wg mnie umowa o prace przy zarobkach wyzszych niz 7tys jest totalnie bez sensu
@anonim1133: - wpisywalem ostatnio komemntarz z wyliczeniami jak nalezy to przedstawic pracodawcy by sie oplacalo, mozesz poszukac, ale w skrocie - zusy I podatki sa na tyle wysokie przy wyzszych zarobkach ze duzo wiecej zostanie ci na reke przy b2b
jasne, bezpieczenstwo jest mniejsze, moga cie wywalic z dnia na dzien, nie masz platnych urlopow itp, ale I tak
Rozumiem, że aby się opłacało to rezygnuje się z zusu i ubezpieczenia zdrowotnego, tak?
B2B buerzesz przty wyzszych zarobkach by miec
- niski zus
- podatek liniowy
- koszty
@wykopowy_brukselek: W przyszłości wychodzi na to, będę się musiał doedukować. Bo brzmi to kusząco, zwłaszcza te koszty, o których zapomniałem.
kupujesz telefon za 1230 zl
z tego 230 masz zwrotu bo VAT
z 1000 netto masz 19% zwrotu (odliczenie od podatku)
telefon kosztuje cie naprawde 810 zl, czyli jakies 66%
I tak jest z wszystkim, komp, projektor, aparat itp...
Taka tania elektronika by mnie zgubiła...
oczywiscie te dwa lata to juz chyba nieaktualne, moze wsyztsko zaraz bedzie nieaktualne bo debile z wiejskiej dowala zaraz superpodatek I tyle bedzie z oplacalnosci takiego rozwiazania...