#testowanieoprogramowania #testowanie Będę chciał zrobić szkolenie z testowania - nieodpłatnie (może każdy coś dać się spodoba) w firmie XYZ
Pytanie jest, do programistów i testerów - co byście chcieli usłyszeć - bez papki marketingowej ? A) Błędy programistów B) Błędy testerów i samego testowania C) Live Prototyping - Programowanie/Testowanie i rozwiązania D) napisz swoje
Czekam na wasze odpowiedzi, mogą być przykłady jak macie coś fajnego Ja mam dużo SW/HW jeżeli chodzi o consumer goods (znane marki ale nie chce robić tutaj show - nie wypada) ( ͡°͜ʖ͡°)( ͡°͜ʖ͡°)( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@Nikron: jeszcze aktualne, ale od 2018 pis chce wprowadzic jeden superpodatek, nie bedzie pitu, zusu itp, bedzie jeden wspolny podatek I on sprawi ze prawdopodobnie zamiast placic jakies 10-15% jak teraz dobrze zarabiajacy beda placic 30-40% bo nie podoba im sie ze bogatsi teraz placa malo...
@rzet: nie ma nic wiecej na te chwile, absolutnie nic, dopiero stworzyli ustawe ktora w jakis tam sposob polaczy bazy danych us i zus, nic wiecej nie wiadomo, podobno ma byc wiadomo do miesiaca, ale to jest pis, tego nie ogarniesz
@siranen: sorry za zamieszanie mnie by interesowalo C:)
@rzet: PO bylo takie samo, ale Kempa mowila (jak inni przed nia) przed wyborami ze sa gotowe projekty do wprowadzenia raz dwa i nic z tego sie nie ukazalo, czyli klamstwo i tak wiem, ini to samo robili, ale PIS teraz bardzo potrzebuje kase na 500+, wiec komu dowala? no tym lepiej zarabiajacym...
@wykopowy_brukselek: oni przegłosowali, ale nie doczekali się wprowadzenia..
Mogliby zrobić coś mądrego teraz. 500+ działa chyba tak jak chcieli, poszło w obieg, zaraz inflacja ruszy, janusze biznesu już płaczą, że brak rąk do pracy.
Czas na podniesienie wolnej od podatku i pewnie minimalna idzie do góry znowu.
Będę chciał zrobić szkolenie z testowania - nieodpłatnie (może każdy coś dać się spodoba) w firmie XYZ
Pytanie jest, do programistów i testerów - co byście chcieli usłyszeć - bez papki marketingowej ?
A) Błędy programistów
B) Błędy testerów i samego testowania
C) Live Prototyping - Programowanie/Testowanie i rozwiązania
D) napisz swoje
Czekam na wasze odpowiedzi, mogą być przykłady jak macie coś fajnego
Ja mam dużo SW/HW jeżeli chodzi o consumer goods (znane marki ale nie chce robić tutaj show - nie wypada)
( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Dzięki za wykładzik!
a właśnie mam iść a b2b
I on sprawi ze prawdopodobnie zamiast placic jakies 10-15% jak teraz dobrze zarabiajacy beda placic 30-40% bo nie podoba im sie ze bogatsi teraz placa malo...
I tak nikt nie liczy juz na emeryture z zusu
Gazety zajęte aborcją i innymi bzdurami..
Myślę nad powrotem do Polski, bo mnie denerwują duże podatki i gówno w zamian, a w Polsce chcą to samo... :/
@siranen: sorry za zamieszanie
mnie by interesowalo C:)
@wykopowy_brukselek: hurr durr, bo PO było lepsze..( ͡° ͜ʖ ͡°)
O tym że on to wprowadza to słyszałem dawno temu, ostatnio był nawet z nim wywiad jakiś gdzie płakał nad unikaniem ZUS'ów przez 'bogatych'.
Projekt miał być gotowy do końca 2016, stawka podana do końca 2017, a wejść miał od 2018 chyba..
i nic z tego sie nie ukazalo, czyli klamstwo
i tak wiem, ini to samo robili, ale PIS teraz bardzo potrzebuje kase na 500+, wiec komu dowala? no tym lepiej zarabiajacym...
doczekali się wprowadzenia..
Mogliby zrobić coś mądrego teraz.
500+ działa chyba tak jak chcieli, poszło w obieg, zaraz inflacja ruszy, janusze biznesu już płaczą, że brak rąk do pracy.
Czas na podniesienie wolnej od podatku i pewnie minimalna idzie do góry znowu.