Wpis z mikrobloga

@BrzydkiBurak: Z ciekawości - gdzie można dostać takiego Cattlemana jak po lewej? Z tego co widzę ma inny grip niż 3.5" Bird's Heady od Uberti, przynajmniej z tych, które ja widziałem. Bardziej mi to przypomina grip od jakiegoś chyba Colta Navy od Pietty w wersji snub nose.
  • Odpowiedz
@piotr-antyn: lowiectwo wcale nie jest takie tanie jak sie moze wydawac a procz kasiory konsumuje baaardzo duzo czasu. zeby zostac mysliwym trzeba po prostu byc czlowiekiem lasu i milosnikiem przyrody a potem z--------c w deszczu nocy sniego upale czy przeganiac klusownikow lub stawiac ogrodzenia by chronic uprawy rolnikow itp... w pyte roboty :G
  • Odpowiedz
@BrzydkiBurak: Mieszkam w lesie, najbliższa strzelnica ok.100 km. A z tym łowiectwem to fakt, sąsiada mam myśliwego. Te pilnowanie kukurydzy przed dzikami :) ale jest z tego jeszcze jeden plus mięso jakiego nie kupisz w sklepie. ( no dobra kupisz, ale trudno o świeżę itp. itd.)
  • Odpowiedz
@BrzydkiBurak: Właśnie w Kalibrze (na żywo i na stronie) i w DoctorGunie (na stronie), widziałem Bird's Heady tylko z gripem gładko przechodzącym w ramę. Ten Twój ma taki "próg" na górze - wygląda, że powinien dać lepsze oparcie między kciukiem a wskazującym. Stąd też byłem ciekaw, czy to z jakiegoś specjalnego źródła, czy może też Uberti teraz takie robi, bo chętnie bym wziął w łapę i porównał.
O Twoich rabatach
  • Odpowiedz
@BrzydkiBurak: Nie m smutniejszego widoku niż Colt Single Action Army przerobiony na rozdzielne ładowanie... Nie żeby coś ale osobiście cały urok tej konstrukcji się rozbija o ładowanie "scalakiem" komora po komorze a nie zabaw z praską.
  • Odpowiedz