Wpis z mikrobloga

@kon-jakub: jak niskogoryczkowa to APA a nie ipa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poszedłbym tropem chmielenia na zimno i wsypać na cichą, gotowanie pewnie podbije goryczkę taką nie fajną ściągającą. No chyba że na flame-out byś wrzucił. Na cichą wydaje mi się że wyciągniesz najwięcej aromatu.
@kon-jakub: Kiedyś zalałem earl greya na noc zimną wodą i niestety efekt nie był zbyt ciekawy. Już nie pamiętam co konktretnie mi nie pasowało ale chyba jakieś to nijakie było. Za to zielona herbata jak najbardziej na cichą mogłaby pójść.
@kon-jakub: Ja robiłem takiego Earl Greya dwa razy ;) Przede wszystkim nie dodawaj do gotowania bo będzie mega goryczka. Za drugim razem dałem tylko na zimno i było super. Dałem 200g na 20L. Aromat był dominujący, więc może było trochę za dużo. Obawiałem się o zakażenie, ale było spoko. Na cichej trzymałem herbatę 3 dni.