Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu zadałem tutaj pytanie na temat działania low-endowych telefonw na androidzie, Pytałem, czy w cenie 400-500zł.max, mozna kupic telefon z płynnie działającym androidem. Ogolnie wyszło, ze nie. bo aby android działał dobrze potrzeba mu przynajmniej 2gb ram, dlatego na tel z dobrze działającym andkiem trzeba wydac 800zł+

Zadaje jeszcze raz to pytanie, aby mieć pewność i wykluczyć błąd pomiarowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#telefony #android #pytanie
  • 20
@sonep: Za jakieś 550zł kupiłem mi4c z aliexpress, honkong goldway przesyłka w 10 dni była u mnie. 2gb ram telefon chodzi bardzo dobrze. W podobnej cenie jest też Redmi 3.
@sonep moj android zajmuje w porywach do 400mb ramu. Dziala plynnie.kwestia skrojenia systemu pod siebie. Jesli nie zniszcze fizycznie swojego fona z 1gb ramu to posluzy mi dluuuugo. Fon to lenovo s750
Miałem Moto E LTE, telefon ma 1GB ramu, kosztuje 499zł i śmigał jak dziki. Żadnych snapchatow i messengerów nie używałem wiec na prawdę mi to wystarczało
Żadnych snapchatow i messengerów nie używałem wiec na prawdę mi to wystarczało

@Szyn44: Moze wlasnie dlatego, ze nie uzywales zadnych aplikacji oprocz tych podstawowych