Aktywne Wpisy
Tacho_ +26
Pytanie do dzieciatych facetów ...
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
Davvs +412
#!$%@?ę PiS w większości aspektów i to jest jeden z głównych! W Polsce jest jakiś kult biedoty, w który wkręcane są kolejne pokolenia od czasów PRLu. Zaprawdę powiadam Wam, biednym być to wstyd i hańba. Można mieć przejściowe problemy, okresowe upadki, bankructwa i podnosić się, można oberwać ze strony zdrowia lub przyczyn niezależnych, ale biednym być nie jest powodem do dumy i należy z biedotą walczyć.
"Wydaje nam się, że ci, którzy zarabiają więcej, powinni płacić troszeczkę więcej niż ci, którzy zarabiają mniej" - powiedział wicepremier Mateusz Morawiecki w sobotę w TVP Info, pytany o plany dot. jednolitego podatku, który ma łączyć PIT oraz składki na ZUS i NFZ.
Bo co? Bez progresji i tak płacą więcej. Ile zapłaci podatku ktoś, kto zarabia 2000zł, a ktoś, kto zarabia 20 tysięcy? Nawet jeśli obaj będą mieli po 15%, ten, co zarabia 20 tysięcy, zapłaci 10x więcej podatku więcej od tego, który zarabia mniej... No, ale trzeba mu dosrać 30-50%, by się biedak poczuł lepiej...
"Ja tylko odpowiadam na pytanie, czy system jest progresywny i jak on powinien wyglądać. Ja uważam, że ci którzy zarabiają więcej, powinni dawać więcej z siebie" - zaznaczył.
Dają z siebie, kreują ten kraj, gospodarkę, miejsca pracy i umożliwiają reszcie egzystencje, która to reszta jest intelektualnie niezdolna by zorganizować coś samemu, a Ci, którzy taką zdolność nabywają, szybko wydostają się z pułapki niskich zarobków. Dlaczego mamy promować w kraju biedę, zarówno finansową jak i umysłową?
Jak powiedział, lepiej sytuowani "mają pewne zobowiązania". "Dzięki różnemu splotowi okoliczności, swojemu wykształceniu, talentom, szczęściu czasami, czasami temu co odziedziczyli, zarabiają więcej,
Wobec kogo? Sami osiągnęli to, co mają. Nie mówię o januszach wyzysku, bo oni są na poziomie nieznacznie wyższym od wyzyskiwanych, zresztą teraz już nie ma takiego wyzysku jak dawniej, ludziom nie chce się pracować za minimalne stawki i pensje idą systematycznie i naturalnie w górę, po za instytucją płacy minimalnej, którą zarabia jedynie 800 tysięcy osób z 16mln pracujących.
Większość osób osiągnęła to, wytrwale idąc po swoje, ucząc się po nocach, pracując (Z GŁOWĄ) po kilkanaście godzin dziennie, rodząc się z lepszymi predyspozycjami. Nie mają większych zobowiązań niż reszta społeczeństwa. W Polsce próbuje się tłamsić rodzącą się klasę średnią, tak by opłaciła gloryfikowanie biedoty. (Programy socjalne).
#polityka
Już od przyszłego roku, bo o ile super-podatek ma być w 2018, to od czerwca 2017 wchodzi Jednolity Plik Księgowy dla mikroprzedsiębiorców.
Będziesz wysyłał do US wszystkie dane, np. czy kupiłeś bułki z konta firmowego. Pewnie będą generatory
stopnień wykorzystania systemu, służb, infrastruktury, dla tych samych zarobków co powyżej
1 > 2 > 3 -> w założeniu osoby biedniejsze bardziej wykorzystują system, więc logicznym i moralnym wydaje się by to one finansowały go w większy sposób
Jedynie degresja lub brak podatku -> sprawiedliwość społeczna
@priseffects: VAT liniowy 20% przyniósłby nawet nieco wyższe przychody, niż obecnie (125mld zł), załóżmy optymistycznie: 200mld zł! Potrzebujesz jeszcze ok. 400mld zł z podatku od nieruchomości. Średnio 10.500zł rocznie od każdego.
Moje myślenie, to również założenie, więc trzeba to robić powoli i obserwować! Natomiast obecne rządy i najbliższe decyzje Morawieckiego prowadzą nas w kompletnie odwrotnym kierunku.
Komentarz usunięty przez autora
Ale do rodzin które zarabiają 50k miesięcznie i biorą 500+ na dwójkę dzieci będę się #!$%@?ć bo to mało sprawiedliwe, prawda ?
Rozejrzyj się, im firma bogatsza tym bardziej stara się zredukować przychód ponieważ pieniądz jest największym narkotykiem świata. Masz mało to masz mało, masz dużo to chcesz jeszcze więcej.
Komentarz usunięty przez autora
Uważasz, że zarabianie 50k miesięcznie jest złe? Ja uznaję to za cnotę, jeśli nie gnębisz swoich
Drugi pozytywny skutek to ... miasta turystyczne, rozproszyłaby się turystyka wszędzie w górach, a nie koncentrowała w Zakopanym i Karpaczu, to samo nad morzem.
----
Tutaj nie mam wiedzy na temat innych skutków, więc omijałem ten temat.
TRZEBA ZEJŚĆ Z OPODATKOWANIA PRACY, to
podatki:
-15% CIT (duże ulgi, znacznie go redukują)
-15% PIT
-300+zł ZUS, niestety mają progresję i zapłacisz więcej niż w Polsce przy wysokich zarobkach, dlatego tam firmy nie założę ;)
W Polsce ubezpieczasz się indywidualnie na NFZ i płacisz coś koło 300zł.
Jeśli chcesz jednoosobową DG, to wtedy musisz tam przebywać 186 dni w
wtedy polecam wynieść się z UE, razem z bankowością (używać tylko kart debetowych), a jak będziesz chciał kupić nieruchomość i żeby się US nie doczepił, to od biedy zapłacić dywidendę, która będzie już znacznie wyższa - kilkadziesiąt procent pewnie od takich kwot
Żadne prawo nie zabrania być Ci członkiem zarządu dowolnej spółki, w dowolnym kraju
Podobnie jest z prezesami zarządów którzy są na bezrobotnym i ciągną zasiłki.
Dobrze że dodałeś:
Jeśli nie gnębisz swoich pracowników i pozwalasz im godnie żyć.
Ja widzę te zdanie inaczej:
Jeśli nie gnębisz swoich pracowników i pozwalasz im godnie żyć ... Nigdy się nie dorobisz w Polsce.
Ogrom osób ? Według mnie
Dlatego ja tak z tym Dubajem lub Panamą, tam nie ma ZUS i podatku dochodowego. Bardziej bym wolał u Arabusów, bo jest solidnie i nikt się nie czepia. Tylko troszkę