Aktywne Wpisy
tojapaweu +529
Byłem z psem na spacerze w prywatnym lesie należącym wyłącznie do mieszkańców naszego bloku. Nie ma możliwości wejść z zewnątrz, jedynie przez bramę lub furtkę.
Mały las z łąką, patrzę a tu dzik. Mały dzik. Rozglądam się czy nie ma czasem nigdzie lochy, no ale nie ma. Musiał jakimś cudem wbiec, gdy akurat ktoś wjeżdżał lub wyjeżdżał i brama była otwarta.
Co zrobiłem? Wziąłem go #!$%@? do domu. Tak wziąłem dzika do
Mały las z łąką, patrzę a tu dzik. Mały dzik. Rozglądam się czy nie ma czasem nigdzie lochy, no ale nie ma. Musiał jakimś cudem wbiec, gdy akurat ktoś wjeżdżał lub wyjeżdżał i brama była otwarta.
Co zrobiłem? Wziąłem go #!$%@? do domu. Tak wziąłem dzika do
BELM0ND0 +127
#smigusdyngus #wielkanoc #swieta
Szkoda, że nikt już dzisiaj nie obchodzi śmigusa dyngusa. Piękna to była tradycja. Jeszcze 15 lat temu dużo osób kultywowało ten zwyczaj oblewania się wodą. Tak go zapamiętałem:
- Bandy ludzi po 50 osób łażące po mieście z wiadrami i walki, osiedle na osiedle jak na jakichś #!$%@? ustawkach. Byłem świadkiem jak w ruch poszła nawet gaśnica.
- Byłem również świadkiem jak kolesie się oblewali pistoletami na wodę i
Szkoda, że nikt już dzisiaj nie obchodzi śmigusa dyngusa. Piękna to była tradycja. Jeszcze 15 lat temu dużo osób kultywowało ten zwyczaj oblewania się wodą. Tak go zapamiętałem:
- Bandy ludzi po 50 osób łażące po mieście z wiadrami i walki, osiedle na osiedle jak na jakichś #!$%@? ustawkach. Byłem świadkiem jak w ruch poszła nawet gaśnica.
- Byłem również świadkiem jak kolesie się oblewali pistoletami na wodę i
#tradzik #izotek #dermatologia #dermatolog #wroclaw
Co do Izoteku to jeżeli nie
duac i benzacne to ten sam składnik aktywny. Acnederm to tylko kwas azelainowy, zadnen antybiotyk, ale całkiem przyjemny kwas.
on ma co najmniej połowe krótszą liste skutków ubocznych niż izoteki doustne xD
Niestety skóra trądzikowa ma to do siebie, że wymaga trochę więcej uwagi, nawet niewłaściwy kosmetyk, dieta mogą pogorszyć stan cery.
Komentarz usunięty przez autora
Każdy organizm jest inny i nie ma jednej recepty jak widać. Ja teraz stosuję Duac i cera się uspokoiła, a np. Benzacne w ogóle nie działał. Acnderm mnie mocno podrażnił. Epiduo był spoko, ale po pewnym czasie przestał działać.
A co będzie najlepsze na pozbycie się blizn, zaskórników i rozszerzonych porów? Jeszcze miesiąc kuracji Duaciem a później
@pytaks
@Karoleer no jak koleś nawet nie wie jaka ma cerę, a nie ma gwarancji że izotek da mu trwały rezultat to czemu ma narażać organizm na takie obciążenie.
@pytaks no przy tłustej cerze złuszczanie to podstawa. Fajna jest maska złota a avy, też