Wpis z mikrobloga

@gumis112211: a ktoś tu jeszcze tłoczy sok i eksperymentuje, czy wszyscy jadą na kartonikach? Obecnie robię eksperyment z antonówką, każda butla to inne drożdże. Późną jesienią zrobię podobnie z 2 innymi odmianami i jak wszystko sfermentuje to będę mieszał w różnych proporcjach i butelkował. Wyjdzie mnóstwo wersji do spróbowania, ale każda w małych ilościach. Jak wytypuje najlepszą kompozycje to za rok pójdę tylko tą jedną, właściwą drogą ( ͡° ͜
@Wychwalany: I podziel się wynikami oczywiście. Ja nie jestem aż tak zaawansowany - jedyne menzurki jakie mam i jakie czynią ze mnie cheika/alchemika w oczach rodziny to cukromierz ;]
Ja robię głównie wina z owoców - bez żadnych kartoników
@Wychwalany: lepiej nie rób za dużo wersji bo się nie połapiesz, kilka osób zawsze lepiej jak będzie próbowało i nie po łyku. napisz w tagu jak wyszło. ja robiłem z tłoczonego z kartonu a w marzeniach chciałbym zrobić właśnie ze starych kwaśnych odmian tłoczonego