Wpis z mikrobloga

#podroze #samoloty #taniepodrozowanie

Macie kilka, ale takich sprawdzonych przez siebie, tricków na jakieś tańsze loty? Próbowałam kilku, także zmianę domeny na zagraniczną, ale ceny wciąż te same i wciąż dosyć wysokie. Wiem, wiem, dobrze nie mieć sprecyzowanego kraju i terminu. Ale..aktualnie chodzi mi o kierunek Wrocław-Londyn pod koniec grudnia, 27-18, może być w jedną stronę. Wiem, że loty w tym okresie są droższe, ale może są proste sposoby, żeby obniżyć jakoś aktualne ceny?
  • 10
@czytczyt: chcesz lecieć Ryanairem albo Wizzairem zapewne? Popatrz po kajaku, momondo, czy jetcost w różnych wersjach językowych, albo jak nie masz sprecyzowanego terminu, to na stronie Ryanaira jest takie coś jak "szukaj ceny".
@czytczyt: UK ogólnie jest tanim kierunkiem, ale nie w tym terminie - okołoświątecznym, sylwestrowym. Z Wrocka z cenami nie było źle, chyba że ostatnio się coś zmieniło. Kraków ssie na potęgę, atrakcyjne ceny omijają Kraka szerokim łukiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeżeli Ryanair to próbuj od siebie albo Modlin, jak Wizz to Katowice, Chopin, Gdańsk i Szczecin miały często tanioszkę do UK i ogólnie na północ EU.
@szkarlatny_leon: nie no, ja wiem, że np. z Poznania jest taniej, ale gdybym miała jechać specjalnie do Warszawy, żeby zaoszczędzisz 70 zł, to chyba troszkę bez sensu, bo za pociąg żeby się tam dostać, też muszę zapłacić. :)
@szkarlatny_leon: nie no, chodzi mi o cenę za bilet do np. krakowa czy poznania, czy szczecina, a nie,że będę jechać jakimś busem 5h. Ale masz rację, bus nie głupie rozwiązanie, jakoś zawsze myslałam tylko o pociągach. Z drugiej strony, jak różnica w bilecie lotniczym to 50 zł, to bez sensu i jasne, że lepiej dołożyć nawet te 100 zł i nie tracić czasu.