Wpis z mikrobloga

Hejka, właśnie otworzyłem nowy serwer Rusta, jest to eksperyment aby zachęcić ludzi do budowania miast i współpracy w jego obrębie.
XP za współpracę jest znacznie zwiększony.
Decay (niszczenie budynków) jest zredukowany czterokrotnie.
Chat domyślnie działa jedynie na 300m (/g aby powiedziec cos globalnie, /y na 150m, /w na 50m)
Opinie i pomysły jak udoskonalić ten pomysł mile widziane.
Serwer znajdziecie wyszukując "Cities experiment" albo "#rustzwykopem"
Do zobaczenia!

#rust #rustzwykopem
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pieczywowewiadrze: jest rpg plugin, +10% bonusu per lvl, stack podstawowych surowców zwiększony do 10k.
Osobiście będę grywał wieczorami, więc jakby było to niewystarczające albo zbyt duże, to będę dostrajał.
  • Odpowiedz
@Horvath: Sugeruje, aby budować wspólnie osady i w ich obrębie żyć w zgodzie atakując wspólnie wrogie osady (grupowe PvP między osadami).
Jednak nie jest to w żaden sposób wymuszone.
Serwer jest jednak skonfigurowany aby zachęcić to takiego podejścia: chat z ograniczonym dystansem (aby nie słyszeć sąsiednich osad), XP z dużym boostem od współpracy (np. jak ktoś inny korzysta z surowców które Ty zdobyłeś, albo Twoich narzędzi) itd.
  • Odpowiedz
@Horvath: Jestem ciekaw rezultatów, zawsze możesz grać w pojedynkę, nic nie stoi na przeszkodzie :)
Jestem także ciekaw, czy takie dodatkowe benefity są wystarczającym argumentem aby zachęcić ludzi do współpracy (przynajmniej w małych grupach).

Btw. dlaczego uważasz, że to się nie uda? Masz jakieś sugestie?
  • Odpowiedz
@Horvath: Bo rust jest tak skonstruowany, że nie zachęca do współpracy, stąd eksperyment aby dać ludziom większe benefity ze współpracy albo dzięki lokalnemu czatowy, dać Ci możliwość lepszego poznania sąsiada.
Nie koniecznie muszą powstawać miasta, lub osady, wystarczy że pogadasz z sąsiadem i np, jak go zastrzelisz to może dogadasz się z nim aby oddać mu np. głowę wilka która dla Ciebie nie jest cenna, a on chce sobie z
  • Odpowiedz
@Szpadel: Myślę, że zasięg czatu w dobie TS'a nie ma znaczenia ( a szkoda, bo sam chciałbym, żeby na przykład miało zastosowanie np. przesyłanie wiadomości na notatkach przez gońców albo jakaś prymitywna łączność radiowa - niestety właśnie przez wspomnianego TS'a to nigdy prawdopodobnie nie przejdzie )
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@HitSicker no tak, ale nie wszyscy porozumiewają się na wspólnym tsie, chodzi tu o to że nie komunikujesz się z całym serwerem, tylko z swoją okolica. Jak gracze gadają przez tsa to już grają razem zespołowo
  • Odpowiedz