Wpis z mikrobloga

@M4ks: oglądałeś w ogóle? Przecież nawet w renderowaniu filmu w programie do obróbki video ten mac jest ponad dwa razy wolniejszy, przy renderowaniu grafiki 3d zresztą też wyniki dwa razy słabszy. Faktycznie sprzęt dla profesjonalistów.
  • Odpowiedz
oglądałeś w ogóle?

@boguchstein: no niestety ogladalem. Kolejny g---t na podstawie jakiejkolwiek metodologii pomiarów. Tu nie chodzi o wyniki bo wszyscy wiedza, ze zwlaszcza teraz Mac Pro szalu nie robi, tylko wlasnie o sensownosc pomiarow i wniosków.
No ale d------o Apple, wiec nic sie nie liczy xD
  • Odpowiedz
@M4ks: niby oglądałeś, ale mówisz o grach, gdzie żadnej gry nie testował, to jeden. Myślę, że nie trzeba specjalnej metodologii pomiarowej, gdy w tak podstawowym zadaniu jak renderowanie filmu(czyli pewnie po to sporo osób kupuje taki sprzęt) radzi sobie dwa razy gorzej. Apple samo sobie d------o sprzedając przestarzały sprzęt. Tak samo jak iPad pro, czyli kolejna zabawka za grubą kasę z systemem dla telefonów(pro, że hej).
  • Odpowiedz
Myślę, że nie trzeba specjalnej metodologii pomiarowej,

@boguchstein: no wlasnie widze. Mam tylko nadzieje, ze nie konczyles zadnych studiow technicznych...

A co tam, jebne rendering niewiadomo czego niewiadomo na jakich ustawieniach, a potem sprawdze wydajnosc 3D, o cholera, no faktycznie 980 jest lepsze niż karty do grafiki 2D - takze prosze panstwa - wszystko już jasne. Ten jest szybciejszy, a ten wolniejszy i juz.
  • Odpowiedz
@M4ks: choćbyś się zesrał w gacie z tego bólu d--y, to pewien jestem, że w każdym zadaniu jakie byś nie wymyślił ten złożony zje tego maca na śniadanie, tego maca pro, co go dalej sprzedają. Jeśli nie radzi sobie w renderowaniu filmu i renderowaniu 3d, to w czym sobie radzi? I w czym miałby być lepszy czy nawet dorównać, biorąc cały czas pod uwagę, że jest dwa razy droższy.
  • Odpowiedz
choćbyś się zesrał w gacie z tego bólu d--y, to pewien jestem, że w każdym zadaniu jakie byś nie wymyślił ten złożony zje tego maca na śniadanie, tego maca pro, co go dalej sprzedają.

@boguchstein: no i widzisz, o to wlasnie chodzi - wazne, ze apple, wiec wszystko inne nie ma znaczenia. Jak ktos podwaza metodyke - to wiadomo, ma bol d--y.
Nawet nawet - masz 648 vs 1008 -
  • Odpowiedz
@M4ks: problemem tu jest fakt, że dalej sprzedają przestarzały sprzęt. Bo nawet jak będziesz jeszcze bardziej bóldupił, to można złożyć kompa za taką samą kwotę, który po prostu wciśnie w ziemię ten kosz na śmieci w każdym zadaniu i chyba zdajesz sobie z tego sprawę. Tak samo jak fakt wypuszczania tabletu pro z systemem dla telefonów, nie? Nie można krytykować Apple, nie? To przytoczone 640 i 1000, oraz czasy renderowanie,
  • Odpowiedz