Wpis z mikrobloga

Co te Google o--------a, w Androidzie 7.1 wprowadzają okrągłe ikony:

http://www.androidpolice.com/2016/09/20/pixel-launcher-sneak-peek-part-1-googles-new-circular-launcher-icons-apk-teardown/

akurat jak podstawowy Android zaczął w końcu świetnie wyglądać to muszą to teraz wszystko z----ć. Te Pixele to będzie jedna wielka porażka, już po zdjęciach, które wyciekły, widać że będą wyglądać jak p------i iPhona, 2 dni temu jeszcze pojawiły się te ploty, że ceny będą się zaczynać od $649, a teraz jeszcze te ograniczanie kształtów ikonek wzorem iOSa, tyle że Apple to przynajmniej nigdy nie odwaliło takiej chujni, że połowa ich autorskich aplikacji miała takie c-----e, wielkie białe tło ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#pixel #nexus #google #android
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@saif3r: No właśnie, jakby wszystkie te ikony były zrobione jak ten Kalkulator, Kontakty, czy Hangoutsy to jeszcze pół biedy, ale ponad połowa z takim wielkim, białym tłem? Przecież to tak biednie wygląda, swoją drogą identyczne ikony (tyle, że trochę bardziej kwadratowe) mają aplikacje Google na iOSa. No i na moim telefonie to jedyne aplikacje, które coś takiego mają, myślałem, że Google olewa po prostu iOSa i nie chce im się
Templar - @saif3r: No właśnie, jakby wszystkie te ikony były zrobione jak ten Kalkula...

źródło: comment_Q3207GiShIfIpDnFeGYhqUre6DwixtY0.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Nexusy pierwotnie miały być telefonami dla mas

@asd1asd: Nie. Miały być referencyjnymi urządzeniami dla programistów. Pierwszym takim urządzeniem był oczywiście HTC Dream. Dostarczanie aktualizacji od Google miało być o tyle ważne, że pisanie aplikacji na referencyjne oprogramowanie zgodnie z dokumentacją ma minimalizować listę niekompatybilnych urządzeń.
Pisanie aplikacji pod specyficzne "ficzery" TouchWiza, czy innej nakładki ogranicza funkcjonalność aplikacji na innych urzadzeniach lub uniemożliwia jej uruchomienie.
Właśnie gównonakładki sprawiły że więcej zwyczajnych
  • Odpowiedz
@sirpingus: pokaż mi gdzie było powiedziane że to mają byc urzadzenia dla programistów? xD ja ci powiem, nigdzie. To miał byc i jest elefon ktory pokazuje jak android moze szybko i fajnie chodzi na czystym systemie.
  • Odpowiedz