Wpis z mikrobloga

@Wextor: a'propos, bo chyba mi się kiedyś vmax w swojej chwaliłeś - ostatnio sprawdziłem i czarna ciśnie równe dwie stówy wg GPS a 220 na blacie i wyżej nie pociągnie. A możliwe że przy tych obrotach skracany dolot #!$%@? skład mieszanki, ale tak dokładnie to nie wiem, nie sprawdzałem. Na benzynie nie próbowałem bo pompa paliwa ostatnio jakoś tak niepokojąco brzęczy. W sumie mniej więcej tyle oczekiwałem po tak zaniedbanym silniku,
@peterek93: Silniki porażka, ale design to dla mnie mistrzostwo. Poprzednie 2 generacje w moim mniemaniu wyglądają śmiesznie. Ale i tak zajebiście się cieszę, że producenci w końcu przykładają taką wagę do stylistyki w porównaniu do 10-15 lat temu..
edit: a nie, jednak spojrzałem na niego od tyłu (,)
@peterek93: wersja na rynek amerykanski, troche bardziej agresywna linia niz 9ta generacja, ale podobna i zgodna z conceptem z zeszlego roku. Co do wytrzymalosci tych wysilonych silnikow, to trzeba troche poczekac na to jak to wyjdzie w praniu. Ludzie od zawsze tuninguja auta, wyciskajac z silnikow siodme poty, wsadzajac turbiny z innych auto, po czym robia ogromne przebiegi, wiec dlaczego szanujacy sie producenci mieliby to zrobic gorzej?
@peterek93: z przodu taka miniaturka CRV. Tył to w ogóle jakaś kpina bo w volvo to jeszcze jako tako wyglądało tak tutaj to troche ulep. Jedynie w srodku nie dali dupy tak jak np w ufo.
@peterek93: może kiedyś się uda, by konstruować auta z małymi silnikami, które będą dosyć wytrzymałe? Pełną moc używa się rzadko, bo większość ludzi nie kręci nawet i benzyniaków w okolice 5 k RPM. Tak więc część danych zostaje na papierze.. Honda robiła kiedyś dobre motory benzynowe, wątpię by ot tak chcieli się pożegnać z klientami robiąc byle jaki silnik.
W prawdzie nie uważam, by to coś przejeździło pół miliona, ale kibicuję,
@peterek93: Naciski UE, ekologia, normy spalin i mamy kosiarki zamiast samochodów. Honda i tak dość długo się trzymała. Na początku po naciskach musieli wycofać Accorda z rynku UE (silniki 2.0 i 2.4), teraz do Civiców montują te śmieszne silniki.