Aktywne Wpisy
Paveleks +78
Od 31 wakacje na Helu (beż możliwości anulacji)
- 7k zł (10 dni) - rezerwowane w styczniu
- mega pogoda (xD)
- może chociaż nie będzie lać to pojeżdżę sobie rowerem (xD)
- oby było ogrzewanie (xD)
Sam profit (。◕‿‿◕。) love polskie morze
( ͡º ͜ʖ͡º)
#wakacje
- 7k zł (10 dni) - rezerwowane w styczniu
- mega pogoda (xD)
- może chociaż nie będzie lać to pojeżdżę sobie rowerem (xD)
- oby było ogrzewanie (xD)
Sam profit (。◕‿‿◕。) love polskie morze
( ͡º ͜ʖ͡º)
#wakacje
DanPenna +65
Zobaczycie, że wszystko zmieni się o 180 stopni.
To nie samochody benzynowe, ale samochody elektryczne zostaną zakazane.
Ludzkość pójdzie w stronę udoskonalenia silnika spalinowego, biopaliw lub spalania wodoru.
Samochód elektryczny to biliony euro w niepotrzebną infrastrukturę przesyłowa, do tego uzależnienie od Chin i Afryki, nienaprawialność baterii i problemy z samozapłonem i gaszeniem.
#samochodyelektryczne #motoryzacja
To nie samochody benzynowe, ale samochody elektryczne zostaną zakazane.
Ludzkość pójdzie w stronę udoskonalenia silnika spalinowego, biopaliw lub spalania wodoru.
Samochód elektryczny to biliony euro w niepotrzebną infrastrukturę przesyłowa, do tego uzależnienie od Chin i Afryki, nienaprawialność baterii i problemy z samozapłonem i gaszeniem.
#samochodyelektryczne #motoryzacja
Analogicznie w drugą stronę - wylatuję ze Stansted o 18, o której brać jakiś autobus na lotnisko? Godzina 15 wystarczy czy we wtorek popołudniu mogę się spodziewać jakiś mega korków?
I ostatnie pytanie - jest jakieś sensowny, tygodniowy bilet okresowy na metro i pociągi w Londynie i pod Londynem? Codziennie będę jeździł do Londynu z mojej bazy wypadowej u rodzinki która mieszka 80 km od Londynu. W grę wchodzi chyba jedynie season ticket od National Rail:
http://ojp.nationalrail.co.uk/service/seasonticket/tickets
Jeśli nie ma innej opcji (bo nie ukrywam, że interesuje mnie też metro na tym samym bilecie) to gdzie się taki bilet kupuje? Na stancji? Nie da się przez neta?
#stansted #londyn #anglia #wielkabrytania
Generalnie jak rezerwujesz odpowiednio wcześnie, to polecam stansted express do liverpool street za £16 powrotny. Do Waterloo dostaniesz się metrem albo autobusem.
Na wylot bym wziął autobus wcześniej duzo be bediesz na styk i mozesz nie zdążyć