Wpis z mikrobloga

@M4ks - 2.25D
Poszłam na kwalifikacje i zrobili mi dużo różnych badań. Ale ogólnie robiłam najtańsza metoda bo efekt jest ten sam. Niby oko może bardziej bolec po ale nabyłam ketonal. W sumie to wzięła. Dwie tabletki i było ok. Po dwóch dniach jeździłam już autem :)
@chanoja pisałam już wyżej o kosztach i wadzie. Rehabilitacja spoko. Wzięłam trzy dni wolnego z pracy. Bardziej uczucie 'starej soczewki' niż bólu. Pierwszego dnia problem z focusowaniem oka np miałam problem z czytaniem z bliska. Po 2tygodniach miałam ju super ostrość widzenia rano. Po miesiącu już było zupełnie ok. Ostateczny wynik zabiegu określa się po roku, bo rogówka cały czas się goi
@modnak chyba tak. Ja mialam od 10 lat stała wadę. Ogólnie jest ryzyko że jak się wada pogłębia to ja zniweluja ale proces pogłębiania wady wciąż będzie trwał i potem znowu się jakieś dioptrie pojawia
@atelerix: bardzo suche oczy miałaś? Z tego, co piszesz, to po dwóch miesiącach nadal musisz stosować krople nawilżające? Zastanawiam się właśnie jak jest z suchością oka po operacji.
@extralion jakoś bardzo nie, ale na początku bardzo wrażliwe. Generalnie dużo było zakraplania. Pierwszy tydzień do krople nawilżające co godzinę przez cały dzień, potem przez 3tyg 6x dziennie, potem przez miesiąc 3x dziennie. Niedługo idę na kontrolę to mi pewnie powiedzą ile mam jeszcze kroplic.
. Generalnie czuje, że klimatyzacja mi wysusza oko i wtedy zakraplam