Wpis z mikrobloga

@BoaKusicielka: ja robię coś prostego, a jednocześnie pysznego: gotuję ryż, a po ugotowaniu wrzucam do niego tuńczyka z puszki (najlepiej w oleju, ale bez oleju też można). Mieszam, pieprz, sambal dla ostrości i gotowe.
@BoaKusicielka ząbek czosnku drobno posiekany. Wrzucasz tuńczyka z czosnkiem na chwilę na patelnię żeby się zarumienilo, zalewasz pomidorami z puszki (najlepiej krojone bez skórki). Gotujesz aż konsystencja sosu będzie odpowiednia dla Ciebie. Dodajesz zioła, pieprz sól, odrobina startej papryki, ogólnie co tam lubisz. Do tego gotujesz sobie penne i masz penne z tuńczykiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) na koniec można podać trochę oliwą z oliwek, dodać startego parmezanu.
@BoaKusicielka: Makaron pełnoziarnisty, prażony słonecznik, pokrojone w "paski" oliwki czarne i zielone, czerwona papryka w kostkę i do tego słodki sos chilli. Wszystko mieszasz i jest naprawdę zajebiste.
@BoaKusicielka: Jak na zimno to sałatka: puszka odcedzonego tuńczyka z wody, 1 cebula pokrojona drobno, mały słoik pieczarek marynowanych pokrojonych drobno, 3-4 ogórki konserwowe pokrojone drobno, puszka groszku, kukurydzy, fasoli czerwonej, paczka ryżu ugotowanego na sypko, kilka łyżek majonezu, sól, pieprz - wymieszać, schłodzić w lodówce. Wchodzi jak jarzynowa.