Wpis z mikrobloga

@Vault-Tec: ale to chyba ta "świeża", odrastająca część włosów? @atoic chyba chodzi o tę część jej włosów, która już wyrosła i która jest martwa. Nie wiem, może taką zkeratynizowaną, martwą łodygę włosa, która już dawno wyrosła, da się odżywić od wewnątrz dietą, ale chyba mam zbyt kiepską wyobraźnię, żeby to pojąć ( ͡° ʖ̯ ͡°) I nie zgodzę się co do chwilowości efektu, odpowiednia i
  • Odpowiedz
@atoic: olejowanie, na początek polecam mieszanie oleju z kuchni (oliwa, rzepakowy, słonecznikowy) z odżywką. Dzięki temu nauczysz si,ę obsługi oleju i nie zrazisz się przez "tłuste" włosy. Włosy przesuszone farbowaniem często mają mikrouszkodzenia, więc proteiny obowiązkowo ale z rozmysłem - czyli keratyna tak, ale nie przy każdym myciu i odżywkowaniu. Zidentyfikuj w których produktach jest i stosuj co 2 mycie, chociaż i to może być za często.
Czasem pomóc może
  • Odpowiedz
Jeśli chodzi o odżywki to mi bardzo pomogła, odżywka do włosów z firmy Biovax do włosów suchych i zniszczonych miałam, ale są różne rodzaje, dostępne w superpharmie :) Po pierwszym użyciu już jest mega różnica, włosy są nawilżone.
  • Odpowiedz
  • 2
@atoic Polecam golić łeb na zero. Potem można go myć zwykłym mydłem, schnie w 10 sekund, koniec problemów ze zniszczonymi włosami i do tego masz zawsze idealną fryzurę ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz