Aktywne Wpisy
KingaM +88
Byłam na świniobiciu i tęsknie za tym klimatem, jako dzieciak, pamiętam to jeszcze z czasów przedunijnych, kiedy można było na legalu ubić świniaka. Upalny letni dzień na gospodarce. Tucznik został zaklinowany w dwie stare stalowe kraty od klatki dla świniaków i oczywiście kwiczał w niebogłosy, bo czuł, co się święci. Wujo ciapnął mu gardło, a krew łapali do garnka na kaszankę. Potem było oparzanie martwego świniaka i skrobanie. Najdłużej trwało patroszenie i
janek_kombajnista +346
Dzisiejsze śniadanie: Smażona szynka wieprzowa, smażone wątróbki drobiowe, marynowany filet śledziowy, sól.
#sniadanie #sniadaniezwykopem #foodporn #dieta #gotujzwykopem #jedzzwykopem #dziendobry #pdk
#sniadanie #sniadaniezwykopem #foodporn #dieta #gotujzwykopem #jedzzwykopem #dziendobry #pdk
#lidl #polakicebulaki #receopadaja
W ostatnich dniach chcąc przyciąć głupie deski na półki spotkałam się z tym, że człowiek który przychodzi przed otwarciem punktu nie może nawet liczyć na obsługę, bo od nie wiadomo której jest tam pan który musi poprzycinać sobie desek na jakąś altankę czy inne g---o i tym samym zajmuje czas od 9 do 16. Bo może. Któryś dzień z rzędu.
Gdyby w okolicy było więcej tego typu przybytków - nie byłoby takich kolejek. Gdyby ów pan nie musiał dzień w dzień ciąć desek - nie byłoby takich kolejek.
@Morituria: firmy są po to aby nasycać popyt, to że jest robota i są klienci co chcą wydać pieniądze to nie jest zło i z czego robią się kolejki (tak było za PRLu) to po prostu wina chwilowej złej organizacji firm które nie potrafią tak zrobić aby obsłużyć jak najwięcej klientów w tym samym czasie,