Aktywne Wpisy
Nie mogę uwierzyć, że ruchy antynatalistyczne na świecie są wciąż tak mało słyszalne i obecne. To jest absurd, że w czasach, kiedy tak głośno mówi się o dobru jednostki, jej prawach i wolności do samodecydowania, kiedy teoretycznie jest tak powszechne zrozumienie działania świata - wciąż dopuszcza się i, wręcz promuje, płodzenie nowych jednostek. David Benatar tak pięknie i klarownie tłumaczy jak to jest złe - to jest nieobalalne. To jest chore. Życie
Kielbasiarz +197
Obejrzalem wlasnie wywiad Mazurka z panią poślicą Anną Marią Żukowska.
Padlo pytanie od sluchacza, ktory przedstawil sie jako mlody wyborca Lewicy, co lewica ma do zaoferowania mlodym mezczyznom w kwestiach, w ktorych jawnie sa dyskryminowani, takich jak wyzszy wiek emerytalny czy obowiazkowa sluzba wojskowa.
Co na to odpowiedziala pani poślica Zukowska (przypomne, ze zostala mianowana szefowa klubu Lewicy, wiec to nie jest podrzedny posel)?
A no tak, ze w sumie w ogole
Padlo pytanie od sluchacza, ktory przedstawil sie jako mlody wyborca Lewicy, co lewica ma do zaoferowania mlodym mezczyznom w kwestiach, w ktorych jawnie sa dyskryminowani, takich jak wyzszy wiek emerytalny czy obowiazkowa sluzba wojskowa.
Co na to odpowiedziala pani poślica Zukowska (przypomne, ze zostala mianowana szefowa klubu Lewicy, wiec to nie jest podrzedny posel)?
A no tak, ze w sumie w ogole
Częstujta się, z tego wszyscy, pizza z mozzalla, oliwki, pomidory, bazylia, oliwa, powinno być bez szynki, ale bez mięsiwa ciężko mi jest z racji z tego, że weganem nie jestem i typowa strawa wegańska byłaby mi przeszkodą, oraz sprawiałaby że nie czuje, że jem, ale do rzeczy.
Jeśli myślisz że jest super kebsa, z pod Tureckiej flagi w jednym z lokali - barów szybkiej obslugi, czy galerii to się grubo mylisz i jest potrawę odchodzącą od orginału, bez względu czy to kebab, pizza czy obojętnie co.
Nawet pizza którą wrzuciłem w skali 1-10 jest zapewne na piątkę w szczytach powywu, a w rzeczywistości jakbyś chciał zjeść normalnego kebsa, podreślam robionego na patelnie a nie z ch00j palnika na jakiego się nabija mięso to musiałbyś, pojechać do tureckiej wsi, a co do pizzy to też na zadupie gdzie jest piec, i robią to tradycjonalnie, tak wiec suma sumarum, te wszystki gówno pizze i kebsy to jeden wielki komercyjny syf oraz gówno, którym się ludzie zachwycają, bo im smakuje, ale w gruncie rzeczy nie wiedzą jak smakuje prawilnie zrobiona strawa od podstaw.