Aktywne Wpisy
wilk633 +87
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Ilu nas tu jest w środku tygodnia? Do trzech odlicz!
Rolą trenera personalnego jest planowanie tego, co wiele osób przez dzisiejszy szum informacyjny przerasta (odpowiedni trening, odpowiednia dieta, odpowiednia regeneracja, odpowiednia suplementacja itp.), obiektywne wskazywanie słabych stron w treningu czy wyglądzie, monitorowanie postępów, czy choćby podawanie Ci i odkładanie ciężarów, oraz motywowanie. Trener jest kimś do kogo możesz podejść prosząc o spojrzenie z boku na swoją technikę, czy asystowanie w trudniejszym ćwiczeniu żeby nie zawracać głowy innym ćwiczącym. Nie jest to ktoś niezbędny na siłowni, ale nie bądźmy zerojedynkowo krytyczni wobec nich - wielu trenerów to osoby z dużą wiedzą (studia z fizjoterapii, anatomii, żywienia sportowców itp) i doświadczeniem, którzy po kilkudziesięciu/set prowadzonych osobach mogą wyłapać błędy dużo szybciej niż świeżak na siłowni.
Nie jestem trenerem personalnym, ale sztanga się w kieszeni otwiera jak widzę wrzucanie ich do jednego worka. Dla osób zaczynających przygodę z siłownią trener personalny jest świetnym rozwiązaniem.
#silownia #mikrokoksy
@rotero: od diety są dietetycy a nie trener personalny.
@rotero: Tylko że moim zdaniem trener personalny powinien sam stanowić billboard reklamowy własnej pracy. Kursy anatomii i żywienia? Super, tylko co mi po przeintelektualizowanym suchoklatesie który sam nie
@Karoleer: Chętnie przeczytam rozwinięcie tego - tzn. jak wygląda poprawna technika MC przy zaokrąglonych plecach? Zakładam, że zaokrąglenie OK, ale bardziej w odc. piersiowym niż lędźwiowym + niepełny zakres ruchu przy robieniu powtórzenia?
Ale czemu porównujesz technikę zawodowców, którymi potencjalnie opiekuje się cały sztab
wszyscy sie mylicie ; ) ta praca polega na czym innym, a i ludzie jakich trenujesz nie chca byc koksami - chca byc SPRAWNI
mieszacie personalnych z instruktorami kulturystyki - a to inny zakres wiedzy, inna " specjalizacja" ruchowa -ale udowadnianie i przekonywanie do racji juz dawno mnie przestalo bawic
kazdy robi swoje - nie wchodzmy sobie w droge
boje sie tych co to mowia, ze wiedza juz wszystko i szkolenia im zbedne
poza tym- kto ma kase by co miesiac 1000-1500zl wydac na szkolenia? miche? ubrania?