@Antyperspirant: @graf_zero: @Ragnarokk: @InsaneMaiden: @addr: Jako expert w tej sprawie - pracuję w firmie, która pisze skrypty pod m.in. właśnie telegazety, mamy praktycznie monopol na rynku niemieckim, polskim, angielskim, holenderskim - nie, nikt tego nie redaguje :) Redaguje się TYLKO gazety, które idą do druku - a jest to też bardziej "ucinanie tekstu", który generują skrypty. Jest to trochę bardziej skomplikowana sprawa, która porusza wiele gałęzi programowania
@MirekLurek: oj zdziwilbyś się. Mialem zamiar po pracy napisac mejla do TVP, aby wyjasnili mi w jaki sposób tworzy się Telegazete, ale skoro mamy na Mirko kogos, kto sie na tym zna to jestem za AMA jak najbardziej
@RudyLis: Bankowo, szczególnie jak nie odpalisz telewizora z powodu (do wyboru): 1. Braku prądu 2. Braku sygnału telewizyjnego 3. Impulsu elektromagnetycznego, który zniszczy, telewizor, nadajnik albo coś jeszcze innego
A ja pamietam ze na anglojęzycznym jeszcze Cartoon Network to jaka bajka będzie leciała za chwile sprawdzalo sie na bodajże 200 albo 202. Wtedy prawie cała telegazeta znikała a tylko na dole była tabelka z napisem coming up i po lewej pokazane co leci teraz a po prawej co leci za chwile. I to na długo przed tunerami cyfry+
Edit: A może to było 222, cholera pamięć juz nie ta
@Antyperspirant: A przeczytałeś odpowiedzi? Gość nieźle sobie w tej pracy radzi, a firma się rozwija. Poza tym nie zajmują się tylko telegazetą, ale programami TV w każdej postaci.
@addr: To jest właśnie zaleta mediów uznawanych za nieistotne - nikt nie pomyśli żeby wsadzić tam swojego ziomka. Więc są obiektywne (bo też nikt ich względów nie kupuje). Kiedyś internet był takim miejscem ale dawno nie jest
nie pójdę więcej na siłownie, dzisiaj poszłam poćwiczyć brzuch na ławce. Najpierw jakiś chłop ciągle się podejrzanie gapił, potem drugi i widziałam jak śmieje się pod nosem. Wróciłam do domu i od razu się rozbeczałam #sport #silownia
Poprawię Ci humor!
Pomyśl sobie, że gdzieś ktoś siedzi i redaguje TELEGAZETĘ
Tak, TELEGAZETĘ. To wciąż istnieje i ktoś tam pracuje xDD
#heheszki #truestory #tv
Jako expert w tej sprawie - pracuję w firmie, która pisze skrypty pod m.in. właśnie telegazety, mamy praktycznie monopol na rynku niemieckim, polskim, angielskim, holenderskim - nie, nikt tego nie redaguje :)
Redaguje się TYLKO gazety, które idą do druku - a jest to też bardziej "ucinanie tekstu", który generują skrypty. Jest to trochę bardziej skomplikowana sprawa, która porusza wiele gałęzi programowania
@Antyperspirant: pomyśl sobie co myśli o swojej pracy ratownik na basenie olimpijskim...
xD
Komentarz usunięty przez autora
1. Braku prądu
2. Braku sygnału telewizyjnego
3. Impulsu elektromagnetycznego, który zniszczy, telewizor, nadajnik albo coś jeszcze innego
@jormungand87: Właśnie wchodzi z płomieniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■ BTW merytorycznie jedno z lepszych!
Edit: A może to było 222, cholera pamięć juz nie ta