Wpis z mikrobloga

Trwają Igrzyska Olimpijskie #rio2016. Jakiś Mirek umieścił fotkę ze "Skarbu Kibica" Przeglądu Sportowego sugerującą, że Przemysław Kawęcki, polski pływak, ma szansę na medal na 200 metrów stylem grzbietowym. Jak poszło - wszyscy wiemy po wylewie na #mirko wpisów w stylu "To jest k**wa dramat" i porównujących Przemysława Babiarza do @ZbigniewStonogaOficjalnie. Postanowiłem więc sprezentować Wam, Mirki i Mirabelki, małą ściągawkę z wykazem wszystkich polskich sportowców mających - zdaniem dziennikarzy "PS" - szansę na medal, wraz z rzeczywistymi wynikami przez nich uzyskanymi. Postaram się listę aktualizować codziennie, pod tagiem #nasiwrio. Zapraszam do obserwowania! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A oto obiecana lista:
plackojad - Trwają Igrzyska Olimpijskie #rio2016. Jakiś Mirek umieścił fotkę ze "Skar...

źródło: comment_ZImkuNfOLjGYznrYtNkVl7tFgzO0NFdL.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@plackojad: PS. Jakbyście wiedzieli, jak wkleić taką tabelkę z Excela do wpisu na #mirko, będę bardzo wdzięczny. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PS2. Nasz jedyny medalista - Rafał Majka (kolarstwo - wyścig ze startu wspólnego) - był typowany na miejsca 9-16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dambibi: O resztę postaram się może po Igrzyskach - nasza kadra liczy łącznie ponad 200 osób, wypełnianie tabelki w Excelu zajęłoby mi bardzo dużo czasu. Ponadto uwaga kibiców skupia się przede wszystkim na kandydatach do medali. Dodałem jedynie w komentarzu adnotację w postaci wspomnienia o Rafale Majce - podobnie będę czynił wobec każdego medalisty, którego na powyższej liście nie ma.
  • Odpowiedz
PS. Jakbyście wiedzieli, jak wkleić taką tabelkę z Excela do wpisu na #mirko, będę bardzo wdzięczny. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@plackojad: Są dwie możliwości - albo wrzucić screenshota jako obrazek, albo wrzucić plik Excela na zewnętrzny hosting i dodać link. Ewentualnie, jeśli trzymasz plik w jakiejś chmurze typu Dropbox albo Google Drive, można wygenerować link do pobrania. Tak normalnie to się nie da
  • Odpowiedz