Wpis z mikrobloga

Mam takie pytanie, może mondre, może gupie nie wiem. Jak odpalić MZ etz 150? Muszę pilnie podjechać gdzieś a to jedyna opcja, a iść z buta ale zależy mi na czasie. Jak ustawić stacyjke i kranik? #motocykle
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PMV_Norway: rama etz 150 od 251 nie różniła się prawie wcale, 251 była dłuższa pod zbiornikiem o 4cm o ile dobrze pamiętam, bo inaczej kolanko wydechowe uderzałoby o błotnik. Możesz coś więcej o tej 151 napisać? Ja osobiście nigdy o takim modelu nie słyszałem
  • Odpowiedz
@PMV_Norway: Ja nie mówię, że nie była, tylko mówię, że nie słyszałem. Lekka różnica ;)

@kendi: Położenie do odpalania na pych było tylko w modelach z 6V instalacją, w 12V usunęli tą opcję pozbywając się blaszki wewnątrz stacyjki ale nie blokując tego położenia, dlatego tam jest drugie gaszenie. Poza tym nie 2 prawo, a 3 - na raz jest sam zapłon, na 2 zapłon i pozycje, a dopiero
  • Odpowiedz
@kendi: Mówiąc w ten sposób to się zgodzę - dłuższa część do góry to rezerwa - otwiera dopływ na krótszą rurkę i pozwala ściągnąć całe paliwo. Dlatego lepiej odkręcać najpierw do dołu, żeby potem w razie czego mieć jeszcze na czym do domu wrócić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz