Wpis z mikrobloga

@Swiatek7: Dalej te schody robicie? Toż to majątek za tą pompę do betonu zapłacisz.
Któryś dzień z rzędu ten wpis widzę ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

o niehejtowanie kolumn przed domem

Tak, tak... Wiemy... Obłożysz te cienkie kolumienki jakimś tam kamulcem.
  • Odpowiedz
@Swiatek7: Ooo, piwnice. Albo odwaga over 1000, albo wyjątkowo suche miejsce na górce.
Ze znanych mi osób posiadających domy z piwnicą nikt już by nie zdecydował się na to ponownie. Ojciec wręcz zagroził mi, jak jeszcze przymierzałem się do budowy, że mnie wyklnie jak zrobię dom z piwnicami. :-)
  • Odpowiedz
  • 0
@ @JarosG: moi rodzice wybudowali bez piwnicy, jakie masz argumentu przeciw piwnicom? Bo mnie to #!$%@?, bo nie ma gdzie mirko przeglądać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Swiatek7: O, ja mam pytanie. Dlaczego, dlaczego, dlaczego Wy wszyscy budujący się ludzie robicie takie małe okna? Jest dom stawiany od podstaw, projekt do dowolnej zmiany, a nikt nie skorzysta z okazji i nie rąbnie sobie dużych okien, tylko takie ślepe #!$%@?. Nie mówię o oknach od sufity do podłogi, bo pewnie zaraz argumenty o stracie ciepła by były itd, ale chociaż takie 165cm wysokości.
Cwirus - @Swiatek7: O, ja mam pytanie. Dlaczego, dlaczego, dlaczego Wy wszyscy budują...

źródło: comment_mMCe303zlq3PLkkvSgnwtaMesTDakMPj.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Cwirus: Może to północna strona? Zwyczajowo wejście domu, kuchnię, garaż itp o ile to możliwe najlepiej mieć od północy a pokój dzienny, jadalnie od południa. Dodatkowo od ulicy w zasadzie zawsze daje się garaż, kuchnię itp. Wtedy od południa idą duże okna a od północy małe bo w kuchni i tak średnio z miejscem na nie a w pozostałych pomieszczeniach (garaż, spiżarnia) nie są potrzebne duże. Dlatego wydaje Ci się,
  • Odpowiedz
@JarosG: Z tego co zauważyłam to Polacy budują raczej symetrycznie. Domy nie miewają mniejszych/większych okien, tylko wszystkie jednakowe. No i my planując dom teraz tym bardziej duże dalibyśmy od strony północnej, żeby doświetlić (pomijając to, że wszędzie chcemy duże mieć)
  • Odpowiedz