Aktywne Wpisy
Knamga +315
Czy nasz gatunek przetrwa?? #spermiarzalert #bekazpodludzi
mickpl +807
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
1. Miałem zwykłe konto na yt, teraz powiązałem je z fanpagem na Google+, wszędzie wyświetla się nazwa firmy z G+ (i dobrze), jednak sam url kanału to ciągle ut.com/staranazwauzytkownika - czy można adres url kanału zmienić?
2. Czy na swój kanał na yt wrzuca się tylko swoje filmy, czy np. filmy z innych kanałów też? A jeśli tak, to jaka jest różnica między dodaniem czyjegoś filmu do playlisty a wrzuceniem go jak swojego? I jak to w ogóle zrobić?
#youtube #google #youtubeseriousbusiness
1. Nie pamiętam gdzie, ale da się.
2. Wolno wrzucać tylko treści, do których masz prawa. Jeżeli film jest Twojego autorstwa lub masz wyraźną zgodę autora, to możesz wrzucać ponownie. Wrzucając bez zgody, autor może zgłosić naruszenie praw, filmik zostanie zdjęty z Twojego konta, możesz dostać bana (pomijając dochodzenie swoich praw przez autora na drodze sądowej).
2. OK, czyli wrzucenie np. filmu promocyjnego firmy z którą współpracuję nie powinno być problemem - tylko jak się to robi? Gdzieś jednym kliknięciem czy mam jakoś zgrywać taki film na hdd i wrzucać do siebie na nowo?
1. chyba http://www.youtube.com/account_channel_advanced i "zmień" obok nazwy konta. Mam niepołączone z G+, więc może być inaczej.
2. Musisz zgrać i wysłać jeszcze raz. Są wtyczki do FF typu DownloadHelper itp...
1. Tylko, że tam gdzie jest "zmień" jest nazwa, która mi odpowiada. Tylko url, który prowadzi do kanału jest ze starą nazwą użytkownika, która nie ma nic wspólnego z obecną nazwą kanału i tu jest problem.
2. Sporo zachodu. Może po prostu stworzyć playlistę na tym kanale i wrzucać do playlisty czyjeś filmy, które mi odpowiadają? Nie wyjdzie prawie na to samo?
1. Zmieniają te ustawienia raz na 2 miesiące i człowiek się już gubi. nie potrafię tego teraz odszukać, ale wiem, że było. Był nawet popup z tym kiedyś przy logowaniu. Spróbuj zmienić na cokolwiek innego tam, gdzie Ci pokazywałem, a potem wróć do poprzedniej nazwy. Może to pomoże.
2. Nie powinno być problemów jeżeli dodasz do playlisty