Wpis z mikrobloga

@KochanekAdmina: ja gotuje, zależy co, jak azjatycka kuchnie to około łyżeczki na 4 porcje, nie ma się co bać używać tego, na pewno dania nie zepsujesz, ale musisz sam porobić eksperyment ile Ci smakuje
  • Odpowiedz
@BajerOp: W przyprawach używają tego w śladowych ilościach z tego co widzę, ale słyszałem że rosół mamuni doprawiony trochę tym wchodzi na kolejny poziom ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale też się w sumie trochę boję tej przyprawy. Właściwie nie udowodniono żadnych negatywnych skutków (może poza chorobą chińskiej kuchni, ale to też do końca nie wiadomo) więc nie chce dosypać np. łyżeczki kiedy wypadałoby dodać tylko szczyptę (tak
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina: tak łyżeczka starczy, ale wszystko zależy od gustów, niektórym będzie to za dużo, skosztuj czystej postaci dosłownie szczypty. Czasem ta łyżeczka to za dużo. Na dzień dobry "posol" sobie nim gotowe danie na próbę.
  • Odpowiedz