Aktywne Wpisy
oficjalniemartwa +70
Czemu młodzi ludzie teraz są tacy zamuleni?
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
Anonim5 +880
Co teraz robić? Jest za słodkie aby pić. Dobić te drożdże siarką i rozcieńczyć wodą?
#winodomowejroboty #wino #winodomowe #pedzzwykopem
Swoją drogą cukru dodałeś po pół roku?
@Browin
@KollA: drugą porcje cukru dodałem po kilku dniach od nastawienia. Fermentacja się zatrzymała, próbowałem pobudzić drożdże do pracy, ale nieskutecznie, więc odstawiłem wino w kąt. W między czasie wyklarowało się i zlałem je raz znad osadu. Dzisiaj sobie o nim ponownie przypomniałem.
Musialem woda rozcienczyc, bo wyszlo k---a slodkie i zajebiscie mocne. Dodalem przegotowanej ostudzonej wody i bylo lepiej duzo. Aczkolwiek fermentacji nie bedzie juz widac golym okiem. Ale serio, poprawily sie walory smakowe i zapachowe.
K---a ochyda. Dodalem okolo 8-10litrow wody. Fermentacja nastapila. Nie bedzie juz burzliwa. Ale mialem przynajmniej przeskakujacy babelek. Po kolejnym miesiacu wino juz bylo ok. Teraz jest wchuj zajebiste.
Malinowego odradzam od tej pory kazdemu.. Bo duzo osob sie nacielo na ten przepis jablkowy :p
Ja tez nastawialem