Wpis z mikrobloga

@grekzorba: #!$%@?ą smuty, dobry grzybek. Podgrzybek zajączek, male twarde na marynaty wieksze na sos lub suszenie. Po zerwaniu robi się fioletowy/niebieski ale to normalne. Po wrzuceniu na wrzatek lub w ocet wraca do normalnego koloru. Grzyb ze sredniej półki ale smaczny.
  • Odpowiedz
@ukrainiec: @grekzorba: Grzyb jak grzyb, faktycznie szału nie ma, ale jak są słabe lata i pusto w koszyku to je zbieram. Tak samo mam z maślakami ale tych nie zbieram jak nie muszę tylko dlatego, że nie lubię czyścić i często są robaczywe (sos na maślakach jest b. dobry). Jedyne czego nie zbieram bo nie ma smaku to sitak.
P.S. Zajączki też bardzo często bywają robaczywe
  • Odpowiedz
Dobry grzyb, może nie tak dobry jak kozak, ale ciągle całkiem przyzwoity. Ja się tylko zastanawiam czy to jest zajączek czy podgrzybek złotopory. Ludzie mówią na to zajączek, a według atlasu to raczej złotopory. :)
  • Odpowiedz