Aktywne Wpisy

curiousboi +621
Maluję zuka wałkiem i Śnieżka do metalu, k---a jak z fabryki xD #samochody #fso #zawszegratem #motoryzacja
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
qlimax3 +262
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Wykop.pl
Prawie połowa osób biorących udział w ankiecie na temat tego, czy zrobić HardFork była przeciwna jednak zostały wprowadzone zmiany. W właśnie taki sposób powstały dwa blockchainy i narodziła się "nowa" moneta Ethereum Classic która zyskuje coraz większą popularność wsród inwestorów oraz górników, którzy wciąż wspierają stary blockchaich.
Nowa moneta (ETC) jest tak naprawdę oryginalnym ethereum opisanym w whitepaper i w który ludzie zainwestowali w ICO, a Ethereum zmieniło się z ekosystemu w którym nie trzeba było nikomu ufać, ponieważ miało odbywać się wszystko autonomicznie w ekosystem polityczny gdzie jak udowodniono można wprowadzać wszelkie poprawki.
Uważam, że między innymi dlatego satoshi zniknął aby nie kusiło go wprowadzanie żadnych zmian.
ETC zyskuje coraz bardziej na wartości i można powiedzieć, że trwa teraz wyprzedaż ICO. Czy sie utrzyma? niewiadomo, ale jest superciekawie.
#coinformacje #bitcoin #ethereum #ciekawostki
źródło: comment_DCuox0nfXCT1j1FwT5lTYo4X5lmq8a3k.jpg
PobierzKasa też ważna, zaraz ETC łyknie eth w volumenie na poloniex https://poloniex.com/exchange#btc_etc
eth - prywatny blockchain w rękach bogaczy z dao
ETC - otwarty dla każdego blockchain, nasz publiczny gdzie nikt nie rządzi, gdzie rządzimy my.
@pawlo74: Chcę tylko zwrócić uwagę na to, że ETH nie jest wyłącznie kryptowalutą i nie jest to główna funkcjonalność Ethereum. Nawet gdy wartość ETH spadnie do zera - samo Ethereum będzie nadal warte kopania ze względu na swoje unikalne cechy - mówię głównie o DAPP, DAO itp. Bardzo krytycznie patrzę
@pawlo74: Taka akcja może być odstawiona z każdym blockchainem. Też uważam, że należało poświęcić
@pawlo74: Pamiętaj tylko kto ma większość ETC ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miałem sporo Eth przed forkiem na prywatnym portfelu na kompie. Co się dzieje z tym po forku. Mam eth i/czy etc w tym momencie?
Muszę robić update portfela na jeden z nowych zależnie co chcę, czy jak?
Soource?
O ile pamietam, głosowania pooli (z wyjątkiem ethermine.org w którym bodaj 65% było przeciw) były jednoznaczne - ok 75% minerów opowiedziało się za forkiem.
Wedle nieoficjalnej ankiety Carbonvote.com 87% głosujących posiadaczy monet również poparło fork.