Wpis z mikrobloga

@adrix: co ja się właśnie dowiaduję, powiedz czy eter rozdzielił się na dwa łańcuchy bloków? Ethereum Classic i nowy? To według Ciebie jest sukces? Jak sukces to może zainwestuję nawet coś w stary blok bo widać, że ci kopacze zachowali wartości i idee z bitcoina. Jak ten łańcuch utrzyma się to może nawet odrzuci POS i zostanie na POW wtedy stanie się prawdziwą użyteczną i wolną od cenzury kryptowalutą, która
  • Odpowiedz
@adrix: co to za strona i sorki za określenie ale jakiś bełkot? Nie wierzę, że Ty coś takiego wykopujesz o_O Sukces w zgodzie z korporacjami i gdzie nikt nie dyskryminuje banków??? CO TO JEST? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@adrix: to jest jakiś dziwny artykuł, który kompletnie chce pomieszać małolatom w głowach, olej to.

Tu jest świetne info, którego pewnie celowo nie przekazał Polakom nasz szanowany powszechnie i lubiany (czywiście tylko przez skoczków i nowych, którzy nie wiedzą o co chodzi z tym bitcoinem) MG. ETHER PODZIELIŁ SIĘ! MAMY TERAZ 2 ETERY ( ͡° ͜ʖ ͡°) SUKCES ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
fork świerzo był - i udało się go wykonać z pełnym sukcesem

@adrix: to jest co wczoraj odpisał @McGravier: swoim followerom zapytany o forka. Ani słowa o tym, że jest teraz dwa etery.
Teraz wszystkich, którzy go obserwują i słuchają czeka bogactwo

• Odpowiedz
@spekula: dziękuję za potwierdzenie. To co dzieje się z ceną chyba dowodzi temu co ktoś tu kiedyś napisał o dzieciakach inwestujących w eter. To wygląda na kompletny chaos a dzieciaki cieszą się i wrzucają jeszcze więcej kasy w błoto, zresztą co tu się dziwić? Auroracoin kiedyś $100 albo newet Litecoin kiedyś $50, więc eter ma jeszcze swój potencjał do wzrostów ;)
  • Odpowiedz
@pawlo74: co więcej ethereum mimo tego całego szumu nie ma do tej pory nawet praktycznego zastosowania prawie żadne dappy, których też jest niewiele, nie są używane ... przypomina to sztukę dla sztuki i czystą spekulację i zabawę dla minerów gpu
  • Odpowiedz
@spekula: bardzo dobrze to określiłeś. Nawiążę tutaj do Steem, bo chociaż cały system finansowania jest niejasny i nie podoba mi się to podoba mi się to, że próbuje tworzyć coś co przyciąga ludzi do krypto świata, zwykłych ludzi, wyzwala w nich kreatywność i daje zarobić, niektóre artykuły są bardzo dobre. Nie wiem czy to zaskoczy i zacznie działać ale już teraz niektórzy mają z tego pożytek i nie są to
  • Odpowiedz
@adrix: Nic takiego nie miało miejsca - artykuł jest napisany przez osoby kompletnie niekompetentne. Można mówić że powstały dwa odrębne łańcuchy (z których ten stary jest niemal kompletnie bezwartościowy) ale w żadnym razie nie ma mowy o tym aby ethereum przeszło na inny protokół.
  • Odpowiedz
@adrix: jedyną opcją jaką widziałem to Bitsquare (giełda P2P)

Ofert skupu było zaledwie kilka i były na poziomie 18000ETHC za 0,3BTC.

Dodam że jest problem z rozdzieleniem monet starego i nowego łańcucha (obie gałęzie mogą zobaczyć i zamieścić w swoich blokach tą samą transakcję) - jeśli nie wiesz dokładnie co robisz możesz nieumyślnie stracić kasę. Lepiej trzymać się nowego łańcucha i darować sobie te grosze na starym - zwyczajnie ze
  • Odpowiedz