@ediz4: Debili, dla których teraz najistotniejsze jest dopieprzać się do Ukraińców, równocześnie zaprzeczając Jedwabnemu. Chociaż nie, nie do Ukraińców, dopieprzać się do wszystkich dookoła, którzy myślą, albo wyglądają inaczej, zamiast skupić się na rzeczach istotnych i pozytywnych.
@ediz4: A, czyli teraz relatywizujemy. W Jedwabnym zginęło dużo mniej ludzi, więc wypieranie się tego jest w porządku. Jeśli ma to być rewanż, za wynoszenie Bandery na pomniki, to jest mentalność Kargula i Pawlaka, ale czego więcej oczekiwać po prawactwie.
@brainac: Bzdura. To że ktoś tam coś powiedział nie ma wielkiego znaczenia. Nadal obowiązują ustalenia IPN-u. W przypadku Ukrainy mamy jasne klarowne stanowisko rządu wraz z konkretnymi działaniami. Prawactwo to masz chyba w swojej główce.
@ediz4: Ja znam historie i wiem ze mamy wielonarodowy dorobek i gigantyczna ilość nalecialosci. Ale kretyni bez szkoly nie slyszeli o RON i późniejszych epokach
@LibertyPrime: zdaj sobie sprawę z tego, że takie nazwisko może być od kilku pokoleń polskie, bo prapradziad akurat był Niemcem/Rosjaninem/innym. I na odwrót, ktoś z polskim nazwiskiem może być rodowitym "tambylcą" - w przypadku kobiet wystarczy zamążpójście. Moja babcia na przykład, urodzona w Rosji (w wieku dwudziestuparu lat uciekła do Polski), miała na nazwisko Jabłońska. Ja sam googlając swoje nazwisko znalazłem tylko to, że herb nadano pod zaborem austriackim. Jeśli
@Krisskow: Mają duży. Niemcy okupowali wtedy te tereny. Niemcy przez pewien czas wspierali ukraińskich nacjonalistów. Powiązania są.
Ja znam historie i wiem ze mamy wielonarodowy dorobek i gigantyczna ilość nalecialosci. Ale kretyni bez szkoly nie slyszeli o RON i późniejszych epokach...
Przecież to była żartobliwa wrzutka a tobie zaraz żyłka pęknie.
@brainac: A co to ma do rzeczy? Kogo obchodzi opinia jakichś nołnejmów. Wśród Niemców też znajdziesz ludzi negujących zbrodnie hitlera. Polska oficjalnie przyznała do zbrodni w Jedwabnem. Nasz prezydent za nie przepraszał. Wyniki naszego śledztwa możesz znaleźć w internecie. Temat jest zamknięty do czasu kolejnego oficjalnego śledztwa, o ile będzie.
@LibertyPrime: Ogólnie ustawa to rak content bo to czy to było ludobójstwo to kwestia historii, a nie tego że banda kilkuset jełopów ustali tak czy nie. Historycy powinni się takimi rzeczami zajmować a nie politycy.
I nie mówię że to nie było ludobójstwo. Chodzi o to, że zła instytucja się tym zajmuje.
@LibertyPrime: a to szory. Myślałem że coś w stylu, że Parlament Francuski ustanowił że R--ź Ormian MIAŁA MIEJSCE, tak jakby odn ich to zależało xD Wybacz
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
Plusujcie - niech te mordy na zawsze zostaną zapamiętane.
Nowoczesna:
Ewa Lieder
Katarzyna Lubnauer
Jerzy Meysztowicz
Krzysztof Mieszkowski
Monika Rosa
Joanna Scheuring-Wielgus
Paweł Szłapka
PO:
Janusz Cichoń
Marcin Święcicki
Marian Zembala
W OGÓLE nie zagłosowali chociaż byli na sali:
Huskowski, Protasiewicz, Kamiński - dawna PO
S. Niesiołowski
Wyszedł z sali na czas głosowania: R. Petru
#historia #polityka #4konserwy #bekazpodludzi #listahanby
A no i taka logika to PiS ti w ogóle naziści, szkodzą najbardziej.
Moja babcia na przykład, urodzona w Rosji (w wieku dwudziestuparu lat uciekła do Polski), miała na nazwisko Jabłońska.
Ja sam googlając swoje nazwisko znalazłem tylko to, że herb nadano pod zaborem austriackim. Jeśli
Przecież to była żartobliwa wrzutka a tobie zaraz żyłka pęknie.
I nie mówię że to nie było ludobójstwo. Chodzi o to, że zła instytucja się tym zajmuje.
Wybacz