Wpis z mikrobloga

Sejmowa lista hańby - ludzi, którzy dziś wstrzymali się od głosu w sprawie uchwały nazywającej Rzeź Wołyńską ludobójstwem.

Plusujcie - niech te mordy na zawsze zostaną zapamiętane.

Nowoczesna:

Ewa Lieder
Katarzyna Lubnauer
Jerzy Meysztowicz
Krzysztof Mieszkowski
Monika Rosa
Joanna Scheuring-Wielgus
Paweł Szłapka

PO:

Janusz Cichoń
Marcin Święcicki
Marian Zembala

W OGÓLE nie zagłosowali chociaż byli na sali:

Huskowski, Protasiewicz, Kamiński - dawna PO
S. Niesiołowski
Wyszedł z sali na czas głosowania: R. Petru

#historia #polityka #4konserwy #bekazpodludzi #listahanby
Pobierz L.....e - Sejmowa lista hańby - ludzi, którzy dziś wstrzymali się od głosu w sprawie ...
źródło: comment_EFXAvpa5xALFVWeVILSoGNgZyqvb8SMi.jpg
  • 58
@LibertyPrime:
Ewa Lieder, posłanka z Gdańska tłumaczy, dlaczego nie poparła dzisiejszej uchwały.

- Chcę to podkreślić: jeżeli chodzi o prawdę historyczną to zbrodnia na Wołyniu była ludobójstwem. Tego absolutnie w żaden sposób nie kwestionuję. Uważam jednak, że zadaniem polityków jest budowa symbolicznych mostów porozumienia, i działanie na zasadzie: "przebaczamy i prosimy o przebaczenie".

- Trzeba oddać hołd ofiarom, to oczywiste. Ale taka uchwała, która mówi o ludobójstwie powoduje, że nić porozumienia
@LibertyPrime: Ech dlatego właśnie na Korwina się nie głosuje. Mimo całej sympatii do Krula kuce to największe #!$%@? polskiej polityki gorsze od PiSowców. Manipulujesz bezczelnie w sprawie Petru, mimo że możesz sprawdzić jego głosowanie w ciągu 2 minut i jak ktoś Ci o wytknie to z uśmiechem jeszcze sugerujesz popełnienie przez niego przestępstwa.

Do tego żadnych informacji dlaczego głosowali jak głosowali tylko hurr durr #!$%@? antypolaki zdrajcy...
Ja mam tylko luźną uwagę, że na moje oko to prawo wstecz działać nie powinno, ergo, jeśli Rzeź Wołyńska miała miejsce przed rokiem 1948 to nie można jej z formalnego punktu widzenia nazwać "ludobójstwem", #!$%@?ąc od tego, ze nim była.