Wpis z mikrobloga

jak większość gówna z pikielnych

@Tamerlan: bo ja wiem, jak swoje przechodzilem z komornikiem to pytalem adwokat czy duzo ma spraw mojego typu to mowila, ze nie, bo glownie wlasnie alimenty robi (sie specjalizowala w tej dzialce prawa czy co).
Zreszta, kazdy kto kiedys przechodzil rozwod w sadzie wie, kto jest do czego zdolny.
Ba, mialem podobny przypadek w dalekiej, ale zawsze, rodzinie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
bez alimentów i orzekania o winie. Kwestia indywidualna.

@Tamerlan: tyle, ze tu nie chodzi o brak alimentow czy ich placenia, ale jak bardzo mozna utrudniac zycie uczciwie placacym...
@Slonx: Jak widze tych ekspertow wypowiadajacych sie o aimentach to #!$%@? mnie strzela. Gowno wiedza ale oczywiscie kobiety takie zle. Moj stary od 15 lat placi 200 zl miesiecznie. #!$%@? 200 zl. Mama rozwiodla sie z nim bo ja lal i byl psychiczny. Na poczatku sie mna interesowal a jak sie drugi raz ozenil to przestal. Teraz jak wystapilam o podwyzszenie bo studiuje i nie mam lekko z finansami to wielce
@meleele: Ściągalność alimentów w Polsce jest na żenującym poziomie.
Zawsze się zastanawiałem, z czego to wynika. Nie wiem, ale się domyślam.
Są kultury, w których nie płacenie alimentów jest odbierana jako czynność niehonorowa i takie osoby wyklucza się z kręgów towarzyskich, bo w praktyce nie płacą na swoje dzieci. W Polsce jak widać nie do pomyślenia.
Masa takich stulejmanów założy kiedyś własne rodziny. Część z nich się rozwiedzie. Przykre zdarzenie, jakim
@Slonx: Spoleczne przyzwolenie. Do tego leczenie swoich problemow nienawiscia do kobiet i przeswiadczenie o wlasnej krzywdzie. Mam wrazenie ze faceci nie rozumieja ze te pieniadze sa dla ich dzieci a nie na luksusy matki. Ona musi za cos im dac jesc, ubrac, poslac do szkoly. Oni mysla ze skad ta kobieta ma brac hajs?