Wpis z mikrobloga

Potrzebujemy nacjonalizmu oraz militaryzmu, by obronić się przed podwójną agresją na Europę. Musimy wygrać wojnę z liberałami i odeprzeć inwazję imigrantów – oświadczenie prezesa Ruchu Narodowego w związku z zamachem w Nicei.

http://prawy.pl/34164-winnicki-musimy-odeprzec-inwazje-imigrantow/

Operacja może się udać... gorzej że pacjent jej z założenia nie przeżyje (bo to nie będzie Europa którą Europejczycy kochali). Wybaczcie wstrętną ilustrację, ale uważam że warto kojarzyć te totalitarne fantazje z twarzą je formułującego.

#bekaznarodowcow #imigranci #neuropa #4konserwy #polityka
bygsyti - > Potrzebujemy nacjonalizmu oraz militaryzmu, by obronić się przed podwójną...

źródło: comment_yxu9wTi4WwEMpSZMpFWzGEGoV45awCNs.jpg

Pobierz
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ty naprawdę oczekujesz ode mnie

@bygsyti: Nie oczekuje, bo uważam, że i tak nie byłbyś w stanie obronić swojego początkowego stanowiska do którego zgłosiłem swoje zastrzeżenia, a dowodów domagałem się żeby i Ciebie do tego przekonać.

To nie
  • Odpowiedz
Nie oczekuje, bo uważam, że i tak nie byłbyś w stanie obronić swojego początkowego stanowiska do którego zgłosiłem swoje zastrzeżenia, a dowodów domagałem się żeby i Ciebie do tego przekonać.

@skravek: Dobrze, dałem Ci próbkę wytrysków tego faceta z fejsbuka. To samo z Kowalskim. Podtrzymuję: miejsce narodowców jest na śmietniku historii, a nie w polityce.

To dygresja, taka sama jak ględzenie, że prawdziwym problemem świata są wojny i głód. Tego typu
  • Odpowiedz
I ja w tym wątku tego nie robiłem, a Ty ględziłeś o polskiej biedzie jakby to miało wnieść cokolwiek do dyskusji.

@skravek: Zwyczajnie staram się oddzielić rzeczy ważne od nieważnych i racjonalizm od grania na emocjach.

Nie opowiadaj mi tu o swoich uczuciach, bo kwestie narodowości są bardziej złożone i to że mógłbyś się poczuwać do wspólnoty z Chińczykami nie sprawi, że się jednym
  • Odpowiedz
Zwyczajnie staram się oddzielić rzeczy ważne od nieważnych

@bygsyti: To co jest ważne dla Ciebie niekoniecznie ma takie samo znaczenie dla kogoś innego.

Tylko że czym innym jest robienie tego osobiście, a czym innym
  • Odpowiedz
@skravek:

To co jest ważne dla Ciebie niekoniecznie ma takie samo znaczenie dla kogoś innego.

Dlatego wolę dyskutować o liczbach, chociaż niekoniecznie o liczbie
  • Odpowiedz
Oby nigdy nie mieli żadnego.

@bygsyti: To już zależy od skuteczności rządzących i oferty partii opozycyjnych.

Whataboutism to jest "a na Zachodzie się
  • Odpowiedz
Twoim zdaniem zbyt wolno, tak? Czy może jesteś w stanie pokazać mi gdzie i z jakiego powodu malała szybciej?

@skravek: Nie wiem czy naprawdę o to chodzi. Jeśli po 25 latach śmiertelność jest wciąż ponad 2 razy wyższa, to znaczy że, przynajmniej jeśli chodzi o poszanowanie ludzkiego zdrowia i życia, ktoś zapomniał co jest ważne a co mniej.

Kropla w morzu przy setkach tysięcy zgonów na choroby układu krążenia, whatabouthat?
  • Odpowiedz