Wpis z mikrobloga

@corinarh: No będą, ale to jeszcze niczego nie gwarantuje. Nie jestem żadnym fanboyem, kupię to co będzie lepsze, ale wolę poczekać na recenzje obydwu kart żeby mieć porównanie.
@lerner: I potem wkrotce wszystkie vod zostaly usuniete/ukryte z Twitcha/YT wiec cholera wie czy to prawda czy po prostu nie chce zrobic negatywnego PR amd. Chociaz stawiam ze to pierwsze.
@lerner: Sapphire to nie jedyny producent. Mi tam kilka tygodni więcej nie przeszkadza. Teraz kwestia wypuszczenia niereferentów leży jedynie po stronie producentów.

Ja mam już dość amatorki w wykonaniu AMD...

To nie amatorka. Ty oczekujesz cudów.
Sapphire to nie jedyny producent

Sapphire to certyfikowany przez AMD producent.
ASUS wprost mówi, że niereferenty 480 będzie miał najwcześniej w połowie sierpnia.
Powercolor? Nic nie wiadomo. XFX? Nic nie wiadomo.
MSI, Gigabyte? Ani wzmianki.

Ty oczekujesz cudów.

@ediz4: jakich cudów? Możliwość kupna kart niereferencyjnych praktycznie miesiąc po premierze to cud?!
Jutro jest premiera 1060 i od razu dostaniemy niereferenty.
@lerner: Przecież tak bywa od zawsze. Jeden producent robi premierę całkowicie papierową - karty wychodzą po czasie. AMD wypuściło referenty żeby sprzedać cokolwiek przed konkurencją a Ty masz pretensje jakbyś nie wiedział jak działa ten rynek
@corinarh: ja musiałem kręcić mojego i5-4670K do 4.4GHz bo momentami przy 3.8 było wszystko na 100% w GTA V i było wąskim gardłem dla 1070 i to w FullHD tylko ( ͡° ͜ʖ ͡°) Głównie zależy od gry i optymalizacji są takie w których zestaw będzie aż nadto do FHD, a są takie w których trzeba będzie obniżać część opcji.