Aktywne Wpisy
xionacz +1773
Malenaa +72
Rzuciła mnie przez SMS xD szybko poszło
#zwiazki #p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
TL;DR: Jak po ludzku się rozstać
Białorycerzom i hipokrytkom dziękuję, Sebki i Matki też niech darują sobie czytanie i komentowanie.
Mam 25 lat. Teoretycznie pozostaję w związku z kimś kogo już nie kocham. Praktycznie jestem w związku z osobą rokującą dojrzałość pozwalającą na założenie rodziny. Praktycznie - bo emocjonalnie.
Nie będę nikogo oszukiwać ani samej siebie - jestem w wieku najlepszym na załozenie rodziny i na takim etapie w życiu kiedy to się robi. Jakikolwiek bulwers nie wywołam: to co ceniło i liczyło się wczoraj jest bezwartościowe dzisiaj. Co z tego, że fajnie z kimś spędzałam czas, dużo mnie łączy, przystojnie wyglądał? Nic z tego.
Poznałam kogoś starszego ode mnie, myslącego poważnie i decydującego się mnie poznać bliżej nie z powodu rozrywkowych ale dojrzałych. Nie jestem materialistką, ale własne mieszkanie dużo bardziej przydają mu atrakcyjności niż perspektywa kredytu z facetem którego juz kochać przestałam. Jest naprawdę wiele rzeczy za nim przemawiajacych. I materializm nie jest tu istotny ale decydujący. Bo zapamiętajcie sobie (łamię solidarnosć jajników) ale wg. mnie każda kobieta jest hipergamiczna, ja jestem hipergamiczna a tutejsze #rozowepaski grające aniołki albo same siebie oszukują albo już siebie dawno oszukały.
Pytanie: jak się rozstać:
- by oszczędzić byłemu domysłów
- by się nie zadręczał porównaniami
- by było to przyjazne a nie wrgogie
(oczywista dla mnie jest higiena 3 miesięcznego postu pomiędzy partnerami)
Słowem #pytanie do #niebieskiepaski Jak chcialibyście się by się z wami rozstać
(nie bądźcie hipokrytami, sami też się rozstajecie, sami też się #!$%@?, sami też będać w zwiazkach bez skrupułów wymieniacie na lepszy model )
#zwiazki #rozstanie #firstworldproblem
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
@TaoMachine: a jak ty zerwiesz z dziewczyną gdy nadejdzie tego czas?
@mersi: obecnemu chłopakowi niczego nie ślubowałam, ani on mnie więc o to ten ból dupy? Porzucenie po ślubie - jest nikczemne niezależnie od płci.
@pqp_1: (wzdycha)
@T34v2: ja się pytam jak ty rzuciłbyś dziewczynę.
@mirek_januszy: (wzdycha)
Anon - dziekuję
@Belzee: uczucia jakim jest zakochanie mają
@wubba_lubba_dub_dub: dziekuję
@EliotImperio: to na koloniach macie internet?
@linijkana20cm: faceci optymalizują, kobiety optymalizują, tylko jak mówi o tym wprost kobieta, to tłuszcza pała świętym oburzeniem... :(
To jest anonimowy komentarz.
Ten komentarz został dodany przez osobę
Pierwsze co przychodzi mi do glowy to to, ze warto sie zastanowic jakie konsekwencje niesie ze soba samoswiadomosc hipergamii u kobiet w polaczeniu z checia zalozenia rodziny. No bo tak: zeby dobrze odchowac potomstwo potrzebna jest pelna, szczesliwa rodzina (pierdyliard badan na ten temat). Czyli nalezy jakos poskromic w sobie hipergamie, nie?
Z wlasnego doswiadczenia polecam znalezienie
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Zkropkao_Na
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Dobra, daliśmy się nabrać, możemy się rozejść.
Nie wnikam co sie komu konczy, co komu kto nieobiecywal. Pytalas jak zakonczyc bezbolesnie to "cos" co laczy cie z obecnym. Powtorze to jeszcze raz, bo chyba nie rozumiesz: nie da sie o ile istnieje jakiekolwiek uczucie (a z jego strony istnieje). Zawsze bedzie mial zal, nie o to ze zakonczylas ten etap ale o to z jakiego powodu. Jezeli dalej nie rozumiesz, postaw sie w odwrotnej sytuacji i pomysl
Komentarz usunięty przez autora
Za przeproszeniem dla innych. #!$%@?, nieźle masz nasrane
Czyli rozumiem jestes tez dziewica, jak nakazuje twoja religia?
@Dzbanek91: i tu można zamknąć wątek po komentarzach tych Panów. Dziękuję, dobranoc
[tl;dr]
* bądź szczera z chłopakiem, załatw to krótko i bez niedopowiedzeń,
* nie jest prawdą, że każda kobieta myśli w sprawach pieniędzy podobnie jak Ty,
* nisko się cenisz, możesz zostać łatwo oszukana.
spróbuję odpowiedzieć merytorycznie tj. na pytanie, które zadałaś. Moim zdaniem powinnaś być maksymalnie szczera:
1) powiedzieć mu, że to koniec i że na dobre,
2) wyjaśnić mu jakich Twoich oczekiwań on nie spełnił,
3) wspomnieć
1. Jestem w branży IT, wiesz #programista15k i te sprawy
2. Posiadam własne mieszkanie
3. Posiadam sportowy samochód (lachony się w pas kłaniają na sam widok)
4. Jestem dojrzałym, samodzielnym, wolnym, przystojnym, szczupłym, stabilnym i wykształconym mężczyzną po 30-ce
Może olej tego pretendenta i od razu chodźmy w tango, chyba że się znajdzie jeszcze lepszy, skoro tak to działa :)
@AnonimoweMirkoWyznania:
Po pierwsze to nie mów mi jak mam żyć.
Po drugie z ciekawości zapytam, to kto może czytać i komentować? łobuzy które kochają najmocniej? i gimbaza która nic o życiu i związkach nie wie?