Wpis z mikrobloga

Jako, że premiery niereferentów 1060 i RX480 już za chwilę to zaczynam powoli składać listę podzespołów.

Początkowo planowałem zmieścić się w max. 4100 zł za samą budę + ~980 zł monitor. Konfiguracja wyszła mi taka i pytanie do was, czy da się jeszcze na czymś zbić cenę, żeby zmieścić się w 5k?.
Obecnie w laptopie mam SSD Samsung 650 120GB, więc może tymczasowo na 2-3 miesiące przełożyć go jak coś do budy, a potem kupić coś normalnego typu GoodRam Iridium Pro 240GB, a zaoszczędzoną kasę włożyć w GPU?

Monitor, który wybrałem to Dell U2414H Będzie dobry, czy może znajdzie się coś równie dobrego w niższej cenie ?
KARTA GRAFICZNA WRZUCONA TYLKO, ŻEBY CENA SIĘ W MIARĘ ZGADZAŁA
Specyfikacja:

Wołam ekspertów ( ͡° ͜ʖ ͡°) @PurePC_pl

#pcmasterrace #komputery
P.....a - Jako, że premiery niereferentów 1060 i RX480 już za chwilę to zaczynam powo...

źródło: comment_ILPXVkosB3P97cQ1x3DhkX3VuMkVRIvJ.jpg

Pobierz
  • 21
@Bialy_Mis: Różnica pomiędzy 2x4 a 1x8 GB to maksymalnie parę procent, moim zdaniem dodatkowy slot na RAM jest więcej warty. :)
A OP może oszczędzić na monitorze - Dell P2414H różni się od tego z "P" tylko możliwością regulacji podstawki.
@Pan_Zagadka: spojrzysz sobie na takie parametry jak jasność, czas reakcji, kontrast - i jeszcze ci na korzyść LG wyjdzie. Jedyne co Dell ma to więcej gniazdek na różne kable i mniejszy pobór mocy (o ćwierć żarówki).

Ja tam LG używam i jestem bardzo zadowolony.
@BrainPhucker: Ten test widziałem i kompletnie w niego nie wierzę, w innych testach wychodzą inne wyniki, a przy DDR3 różnica między single-chanel a dual-chanel była marginalna, sam sprawdzałem na kilkunastu konfiguracjach.
Żeby test Moreli był rzetelny, musiałby być powtórzony na kilku kościach i kilku płytach głównych z różnymi chipsetami. Poza tym tam były użyte pamięci Cruciala, które mają kości Microna. A Micron wypuścił uwaloną partię DDR4, może akurat Lipton dostał trefną
@Pan_Zagadka: co do różnić między dellem u a p, dell z u ma inną matrycę z większym input lagiem oraz taką która nie kręci się do 80hz, na dellu p2414h masz niższy input lag i oc do 80 hz bez frame skippingu po kablu display port