Wpis z mikrobloga

Jak długo po ukończeniu szkoły/studiów szukałes pracy stałej w której chciałeś zostać - nie praca na miesiąc, albo tymczasowy zapychacz żeby znaleźć coś porządnego i w międzyczasie nie umrzeć z głodu?

• Miesiąc 19.1% (81)
  • 2-3 miesiące 6.4% (27)
  • Do 6 miesięcy 3.8% (16)
  • Prawie rok 7.8% (33)
  • Sprawdzam/Szukam już ponad rok/jestem zbyt pijany żeby odpowiedzieć 62.9% (266)

Oddanych głosów: 423

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jakub512: Ale może dzięki temu coś zaoszczędziłeś. Ja po studiach miałem z cztery stówy, na szczęście dośc szybko znalazłem pracę i się odbiłem od dna. :)
  • Odpowiedz
@rafmaz89: Auto, które w pełni spełnia moje oczekiwania kupiłem w roku ubiegłym i jeśli nic złego się nie stanie to będę jeździł nim kolejne 5 lat :P Obecnie odkłada się kaska na mieszkanie bo z rodziną nie da się już wytrzymać, każdy poszedł w innym kierunku, każdy ma inne wartości, cele, podejście do życia i trzeba się wreszcie wynieść żeby nie strzępić sobie nerwów( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@rafmaz89: tydzień po odebraniu dyplomu zacząłem pracę - nie w kierunku ale praca dla inżyniera (AutoCAD) więc się trochę podszkoliłem z tego co zapomniałem. Pracę w kierunku w trakcie znalazłem 4 miesiące później - więc nie miałem przerwy praktycznie żadnej. Po pół roku zrezygnowałem bo dostałem lepszą ofertę ale współpracowałem jeszcze jako konsultant w poprzedniej przez 8 miesięcy - dopóki mi sie nie odechciało - pracodawcy zależało na współpracy na
  • Odpowiedz
@oruniak: wątpię żeby takie osoby były :0 no chyba, że na studiach humanistycznych gdzie dużo ludzi jest żeby nie iść do pracy i rodzice kasę dawali, ale to skrajne przypadki :)
  • Odpowiedz