Wpis z mikrobloga

Powinno być bezproblemowo jak zainstaluję mina 18 mate i sam doinstaluję xfce, czy może warto poczekać na wydanie z #xfce (może jeszcze coś grzebią przy paczkach xfce, coś poprawiają itp?). Jak w ogóle się sprawuje nowy mint? Może warto jeszcze poczekać, aż połatają co tam użytkownicy zauważą brzydkiego? #mint #linux
  • 3
@psi-nos: Jak zainstalujesz XFCE obok MATE, to będziesz miał wszystkie programy z MATE i z XFCE, co może czasem się mieszać, a usuwanie paczek dostarczanych razem z dystrybucją potrafi narobić problemów, zwłaszcza na Ubuntu i pochodnych, gdzie zależności są czasem bardzo dziwnie skonstruowane - pamiętam że raz na Ubuntu usunąłem jakąś grę razem z zależnościami i musiałem całe Unity przeinstalować. Na Mintcie będziesz miał podobnie, więc kwestia czy chcesz mieć porządek
@notanumber: z tego co kojarzę to teraz mam minta, który był instalowany z mate, a używam xfce i nie miałem żadnych problemów. Chodzi mi głównie o to, czy xfce w nowym mincie może mieć jeszcze błędy nad którymi dopiero pracują, żeby wydać oficjalnie.
@cruc: używałem długo ale miałem kilka problemów, których nie mam z xfce. Zresztą nie wiem czy na sterydach, bo nie dostrzegałem większej funkcjonalności (może jestem mało wymagający).