Aktywne Wpisy

eisil +46
Gniję już na tym neecie ehhh
Potrzebuję ludzi. Potrzebuję akceptacji, serdeczności, chwytającej rozmowy, sympatii, uczuć wyższych. Brakuję mi tego, chciałbym tego zaznawać.
Tylko cóż...
Chłop jest bezrobotny, a ludzie takimi gardzą, bo sami muszą #!$%@?ć i dążą do czegoś, często muszą sami się utrzymać, więc mają ból dupy jeśli ty nie robisz tego samego, a pytanie "czym się zajmujesz", to pytanie bazowe. Ja nie mam na nie odpowiedzi, bo zajmuję się niczym,
Potrzebuję ludzi. Potrzebuję akceptacji, serdeczności, chwytającej rozmowy, sympatii, uczuć wyższych. Brakuję mi tego, chciałbym tego zaznawać.
Tylko cóż...
Chłop jest bezrobotny, a ludzie takimi gardzą, bo sami muszą #!$%@?ć i dążą do czegoś, często muszą sami się utrzymać, więc mają ból dupy jeśli ty nie robisz tego samego, a pytanie "czym się zajmujesz", to pytanie bazowe. Ja nie mam na nie odpowiedzi, bo zajmuję się niczym,
MurLand +455
Niestety znowu udało sie wam wyplusowac wpis, wiec kontynuujemy nasza podróż na samo dno dark MLMow. Zatęsknicie jeszcze za piosenkami disco polo.
Na tym poziomie ciężko juz powiedzieć czy to złośliwa konkurencja, choroba dwubiegunowa czy po prostu narkotyki i alkohol.
Prosze NIE PLUSOWAC.
Będzie 100 plusów wrzucam kolejny utwór, a później będę żył z plusików pasywnych.
#frajerzyzmlm #mlm #discopolo #heheszki
Na tym poziomie ciężko juz powiedzieć czy to złośliwa konkurencja, choroba dwubiegunowa czy po prostu narkotyki i alkohol.
Prosze NIE PLUSOWAC.
Będzie 100 plusów wrzucam kolejny utwór, a później będę żył z plusików pasywnych.
#frajerzyzmlm #mlm #discopolo #heheszki

Mam zainstalowanego rasbpian'a - to taka malinkowa odmiana debiana.
Chcę zainstalować Tribbler'a. Pobrałem odpowiedni plik .deb ale dostaję listę błędów:
dependency problems prevent configuration of tribler:tribler depends on python:any (<< 2.8).
tribler depends on python:any (>= 2.7.5-5~).
tribler depends on libjs-excanvas; however:
Package libjs-excanvas is not installed.
tribler depends on libjs-mootools; however:
Package libjs-mootools is not installed.
tribler depends on libsodium18 | libsodium13; however:
Package libsodium18 is not installed.
Package libsodium13 is not installed.
tribler depends on python-apsw; however:
Package python-apsw is not installed.
tribler depends on python-cherrypy3; however:
Package python-cherrypy3 is not installed.
tribler depends on python-cryptography; however:
Package python-cryptography is not installed.
tribler depends on python-decorator; however:
Package python-decorator is not installed.
tribler depends on python-feedparser; however:
Package python-feedparser is not installed.
tribler depends on python-gmpy; however:
Package python-gmpy is not installed.
tribler depends on python-lev
dpkg: error processing tribler (--install):
dependency problems - leaving unconfigured
Próbowałem informacji z forum (https://github.com/Tribler/tribler/issues/2165) ale link w odpowiedzi wygasł.
Czy to problem z wersją pythona czy muszę jakieś repozytoria dodać?
Rzuci ktoś jakąś wskazówkę?
Komentarz usunięty przez autora
tribler depends on libjs-excanvas; however:Package libjs-excanvas is not installed.
czyli: Tribler potrzebuje libjs-excanvas, ale paczka libjs-excanvas nie jest zainstalowana. Zainstaluj wszystkie wymagane paczki apt-getem i tyle :)
@To_ja_moze_pozamiatam: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:https://github.com/Tribler/tribler/issues/2165
@skew: Ok- czytałem to :) Problem w tym, że nie wiem skąd je zainstalować tzn. o ile dobrze się orientuję nie ma ich w podstawowych repo dla tego systemu i nie doszukałem się w necie jakie repo powinienem dodać do listy.
@OrdynatorKostnicy: Ten link działa- nie działa link podany w odpowiedzi. Próbowałem w webcache go wyszukać ale dostaję błąd...
@fervi: Próbuje
apt-get install libjs-excanvas, bo u mnie działa :)Komentarz usunięty przez autora
Link o którym wspominałem wcześniej, że nie działa, działał pierwszego dnia gdy się za to zabrałem. Tam był jakiś inny sposób instalowania Triblera który chyba sprowadził mnie na manowce jeśli chodzi o instalowanie tych paczek i chyba przez to zapomniałem o najprostszej metodzie. Poinstaluję je wszystkie i jak coś jeszcze będzie nie tak to pozwolę sobie zawołać.
Dziwnie jakoś mi to szło ale powiedzmy, że problem sprowadza się do 2 pozycji:
E: Package 'python-cryptography' has no installation candidate
E: Package 'python-pil' has no installation candidate
Niestety za mało info w necie jeśli chodzi o te pozycje i rasbpian'a...
i wtedy zainstaluj
Musisz tylko sprawdzić na której wersji Debiana został Twój system stworzony.
@xaoc: Ok pobrałem plik python-pil.deb ale jego instalacja wymaga kolejnych paczek których próba instalacji znowu wyrzuca 5 paczek z "has no installation candidate". Nie ma jakiegoś sposobu na zainstalowanie całego drzewka?
Próbowałem dodać jakieś repozytorium ale po updage i upgrade pytał o dość poważne zmiany w systemie i trochę speniałem.