Aktywne Wpisy

nutsheell +21
Co mam zrobić, jak chce wziąć ślub, a nie mam świadków?
Świadomie z niebieskim izolujemy się od ludzi i nie mamy żadnych znajomych. Już jeden termin nam przepadł bo nie mieliśmy świadków, USC mówił że absolutnie nie ma opcji żeby urzędnicy nimi byli
Pisałam na lokalnych grupach, że szukam świadka na ślub, płacę 200zł każdemu bo to przecież 15 minut roboty to były same heheszki
Co za gówniany archaiczny przepis o świadkach
Świadomie z niebieskim izolujemy się od ludzi i nie mamy żadnych znajomych. Już jeden termin nam przepadł bo nie mieliśmy świadków, USC mówił że absolutnie nie ma opcji żeby urzędnicy nimi byli
Pisałam na lokalnych grupach, że szukam świadka na ślub, płacę 200zł każdemu bo to przecież 15 minut roboty to były same heheszki
Co za gówniany archaiczny przepis o świadkach

odgrzybiacz +36

Jak w tytule. Autorzy publikacji na amatorskim klastrze FPGA byli wstanie złamać 160 000 sieci Wigle Wi-Fi w 3 dni na sieć. Materiał wyłącznie do celów edukacyjnych.
https://arxiv.org/abs/1605.07819
PS, jeśli ktoś ma namiary na jakieś video z konferencji CHES 2016 to będę wdzięczny za info.
#bezpieczenstwo #elektronika #diy #hacking #hackingnews #zaufanatrzeciastrona #niebezpiecznik #wifi #sieci #ciekawostki #komputery #gruparatowaniapoziomu
źródło: comment_3FkJdOJyjTjDfY5qf4V0t4IVC27CLKmx.jpg
PobierzNa fotce fragment urządzenia do łamania hashy na 2x FPGA Spartan-6.
źródło: comment_hWDJOymyulk8tYWEj8nPL4A9nDjaRYVn.jpg
PobierzTen klaster to jeden wielki hack
@fabek:
Low cost pojęcie względne, najwyraźniej 2400$ dla Austriaków z wiedeńskiej polibudy to taniocha.
Poza tym kto Ci każe używać 150tek do tego projektu. W bitcoin miałeś większy hash więc cały łańcuch skrótu w mniejszych się nie mieścił.
Conference on Cryptographic Hardware and Embedded Systems 2016: Aug 17, 2016 - Aug 19, 2016.
@nihil_novi:
Jasna sprawa, późna pora i oczy angory dały się we znaki :D, august to nie april.
Najgorsze jest to, że z tego co widzę video z ches z zeszłego roku pojawiło się dopiero 2 tygodnie temu :(, więc jak ktoś namierzy tegoroczne to niech da wrzutkę jak się gdzieś pojawią.
W internecie już od jakiegoś czasu, był dostępny cloudcrack Moxiego Morlinspike'a, służący do łamania haszy za pomocą infrastruktury serwerów, wystarczy tylko wysłać zrzut .pcap. Strona aktualnie nie działa, ale są inne serwisy, które też się tym zajmują, np. http://www.onlinehashcrack.com/wifi-wpa-rsna-psk-crack.php i idzie im to całkiem szybko :)
Chociaż jestem ciekaw czy istnieje jakiś dostawca tego rodzaju usługi,
Wszystko masz w publikacji, robili porównanie clouda do GPU do FPGA.
Istotne są też koszty energii.
To jest praca naukowa i jak mniemam miała na celu test czy da się zrobić tanią alternatywę dla drogich systemów fpga oferowanych komercyjnie do tego celu za ogromną kasiorę.
160 000 sieci i owszem ale 3 dni na każdą z nich. Przy drogim sprzęcie kilka godzin. Jednak dotyczyło to sieci o słabym haśle