Wpis z mikrobloga

@Maniec: mam wrażenie że wiele brzydkich dziewczyn idzie do Oazy żeby słuchać że Jezus je kocha i że są wyjątkowe i ważne dla Pana Jezusa. imo po prostu potrzebują żeby ktoś je doceniał
  • Odpowiedz
że "oazowe" są jakieś super-porządne i delikatne,

@johny-kalesonny: Są specyficzne pod względem emocjonalnym, ale nie można uogólniać. Poza tym na pewno nie da się o nich powiedzieć, że są jakoś szczególnie cnotliwe. Po prostu trzeba mieć trochę inne podejście :)
  • Odpowiedz
@slonski_pieron: Moim zdaniem skutkuje takie samo podejście jak do tej nieszczęsnej "zwykłej karyny w klubie". Chodziło mi o to, że ludzie często podchodza do tych dziewczyn z oazy jakby były "inne" niż reszta, więc na pewno nie odrzucą "brzydkiego i smutnego kaczątka". Są identyczne jak reszta dziewczyn. I później na wykopie można czytać "hurrr-durrr, chamskie oazowiczki!" albo "hurrr-durrr puszczalskie oazowiczki!", co jest moim zdaniem głupie i świadczy o niezrozumieniu problemu.

A
  • Odpowiedz
Wszystkie są takie same. Ludzie zakładają, że "oazowe" są jakieś super-porządne i delikatne, stąd wychodzą nieporozumienia.

@johny-kalesonny: bo jak się myśli o wzorowej katoliczce to się wyobraża taką porządną, delikatną, grzeczną i dobrą a o oazowiczkach myśli się że są wzorowymi katoliczkami. to chyba tak działa
  • Odpowiedz
@Aztek2201: Tak działa wychowanie dzieci przez matki, gdzie ojciec nie bierze w całym procesie udziału. Gdyby był jakiś ogarnięty gościu w życiu tych chłopaków, to by ich nauczył, że nie ma takiego zwierza jak "porządne dziewczyny", że to wszystko jest emocjonalna dzicz i "prawo dżungli". I wtedy też by się skończyło obwinianie kobiet za to, że są kobietami.

Faktycznie nowoczesny katolicyzm ma tutaj też sporo za uszami. Takie tezy budują tylko
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: twierdzisz że mnie wychowała matka a ojciec nie brał w tym udziału bo miałem dobre wyobrażenia o dziewczynach zaangażowanych we wspólnotę religijną? śmiałe wnioski
@MPTW: nie licząc oaz i harcerstwa. a może po prostu nie licząc Radomia??? pewnie w normalnych miastach sprawa wygląda lepiej :v
  • Odpowiedz