Aktywne Wpisy

mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dzień dobry Mirki i Mirabelki.
Jest 5:18, nie mogę spać, wiec stwierdziłam, że do Was napiszę.
Mój chłopak miał wczoraj okrągłe 27 urodziny. Powiedział, że nic nie chce, bo wszystko ma, a tak w ogóle nie lubi obchodzić urodzin. No ale stwierdziłam, No nie można tak, to są przecież urodziny i postanowiłam kupić dla niego stoliczek na komputer do salonu, o którym mówił już od jakiegoś czasu. Urodziny spędziliśmy
Dzień dobry Mirki i Mirabelki.
Jest 5:18, nie mogę spać, wiec stwierdziłam, że do Was napiszę.
Mój chłopak miał wczoraj okrągłe 27 urodziny. Powiedział, że nic nie chce, bo wszystko ma, a tak w ogóle nie lubi obchodzić urodzin. No ale stwierdziłam, No nie można tak, to są przecież urodziny i postanowiłam kupić dla niego stoliczek na komputer do salonu, o którym mówił już od jakiegoś czasu. Urodziny spędziliśmy

noipmezc +300

Zainstalowałem więc sobie bootstrapa
npm install bootstrapI skompilowane pliki pojawiły się w ./nodemodules/bootstrap/dist - zakładam, że używając grunt watch jakoś ogarnę ich przebudowywanie.
I tu pojawia się zagadka... jak mogę sprawić, żeby z tego, co jest zawartością "dist" móc skorzystać w HTMLu kulturalnie, czyli bez odnoszenia się do
../node_modules/ itd?Jeśli ma to jakieś znaczenie - chciałbym że efektem były pliki, które można po prostu wrzucić na statyczny serwer (typu github pages), czyli bez instalacji nodejs na docelowej maszynie.
#webdev #bootstrap #frontend
@ppawel: Chcesz części projektu instalować przez npm to ogarnij https://bower.io/
@ppawel: masz projekt w folderze dupa na dysku C. Terminal (czy jak to się nazywa w Windows) -> cd dupa i w kontekście tego folderu uruchamiasz npm install bootstrap
@Bozyszcze: @Greg36: nowy bootstrap chyba głównie będzie korzystać z npm+grunt http://v4-alpha.getbootstrap.com/getting-started/build-tools/ więc o ile to możliwe chciałbym iść też tą drogą
Najchętniej to bym chciał znaleźć jakieś proste repo, w którym byłaby minimalna konfiguracja gdzie
No to z powyższego teraz mam mixa technologii:
- gulp
- bower
- grunt
- webpack
- npm
Czy zakładając że mamy już połowę 2016 powinienem któreś z nich sobie odpuścić a przypatrzeć się np. właśnie webpackowi? (bo już mi gdzieś świtał przy okazji ng2, ale też poszedłem na "łatwiznę" w publiczny cdn i ręczne