Wpis z mikrobloga

Za parę miesięcy Kukiz pewnie znowu będzie zdziwiony i oburzony skutkami ustawy, za którą sam głosował. Tak jak było z medialną.

@Andreth:

Widać strategia leszke działa.

Zachodzę w głowę, czy on naprawdę jest tak głupi, czy udaje.

Dopasowuje się do profilu wyborcy do którego chce trafić.
pewnie kolejny sterowany przez służby specjalne

@krk_mateusz: Przez kogoś to on chyba faktycznie jest sterowany. Dobrze, jeśli z Polski, choć jego #!$%@? głupot o tym, jak to rzekomo Unia wymusiła na nas sankcje wobec Rosji (było odwrotnie) każe w to wątpić.
usługi dla Amerykanów

@krk_mateusz: "Usługi dla Amerykanów" mnie nie martwią. Amerykanie to trzon NATO. Wpływy rosyjskie w Poslce mnie niepokoją.
@zirytowana_plaszczka: Wielki mi "naród", aj waj, niecałe 38% głosujących. PiS ma najsłabszy mandat do rządzenia od czasów SLD w 1993, gdy popatrzeć na % głosów uzyskanych przez partie rządzące (chyba, ze wliczysz Kukiz-15).
Mam nadzieję że to będzie ich jedyna kadencja.

@zirytowana_plaszczka: Ja mam nadzieję, że może skrócona, ale wszystko zależy od opozycji. PiS gnjje szybko i pomijając ich azjatycką mentalność i dzikie pomysły, widać, że sobie zwyczajnie nie radzą z rządzeniem. Co dotkną, to spieprzą (ustawa o obrocie ziemią i nieprzewidziany problem z kredytami bankowymi exbihit A).
Blad, ale to tylko czlowiek. Nie mam zamiaru go przekreslac na podstawie jednej glupoty, tym bardziej, ze jesli chodzi o debilizm to do przodujacych politykow glownego nurtu jeszcze duuuuuzo mu brakuje.
@Andreth: Właśnie największym problemem jest to że opozycja nie jest obecnie w stanie zagrozić PiS-owi. Fajnie byłoby gdyby zaczęli się ogarniać. To że PiS potrafi wszystko spieprzyć to wiadomo, ale nie wiem czy to nie za mało. Grozi nam podobna sytuacja która obecnie jest na Węgrzech - partia rządząca nie jest najlepsza, ale opozycja jest jeszcze "gorsza"... Wątpię że kadencja zostanie skrócona, nie wiem po co PiS miałby to robić.