Wpis z mikrobloga

Mnie rozwala coś w deseń "Twoje największe wyzwanie,sukces lub porażka i jak sobie z nim poradziłeś".

Ja rozumiem ze rekruterzy chcą coś więcej pogadać o doświadczeniach, no ale można po prostu zapytać, a nie k---a takie durnoty powtarzać non stop.
  • Odpowiedz
@Bloody_Kiss: Ja na pytanie o największą wadę odpowiedziałem tak, że jestem osobą, która za dużo uwagi poświęca na szczegóły. Jeśli mam projekt to staram się go wykonać jak najlepiej. Czasem zajmuje mi to za dużo czasu, ale wiem, że coś zostało wykonane dobrze.
A czas da się ogarnąć przez np. system zleceń w danej firmie, o którym wiedziałem.
Wadą musisz pokazać jednocześnie, że jest spoko.
  • Odpowiedz
@Creativ21: mnie spytali "jak sie widzisz za 5 lat" odpowiedzialem, ze martwy bo nie jestem wstanie przewidywac przeszlosci ( ͡° ͜ʖ ͡°) prace dostalem, ale takie pytania irytujac mnie bardzo.
Ja jeszcze mowie, ze jestem bardzo szczery. Nigdy nie wierza na pierwszym wywiadzie.Dopiero na koncowym etapie mowia, ze to jednak prawda :)

@fstab: o szczegolach to kazdy teraz tak odpowiada, kogo znam. Wyobraz sobie,
  • Odpowiedz
Wadą musisz pokazać jednocześnie, że jest spoko.

@fstab: no właśnie. I ja to wiem, i Ty to wiesz, i oni wiedzą. Wiec po kiego ch zadawac pytania na ktore odpowiadasz schematem, który wszyscy znają. Nonsens.

Ja przykładowo grzecznie juz kilka razy rzekłem ze nie zamierzam odpowiadać na takie pytania, bo szkoda czasu mojego i ichniejszego.
Właściwie tylko raz HR się sfochowała i obrażona skończyła spotkanie. Czyli asertywność, jako wada ale oszczędzająca czas czyli zaleta nie była poszukiwana, co również wytknąłem dokładając
  • Odpowiedz
@PierogiRuskie: jako osoba majaca niejako doswiadczenie w rekrutacji, moge powiedziec, ze z mojej perspektywy nie chodzilo o sam "sukces" czy "porazke", bardzo chetnie dowiedzialbym sie jak dany osobnik patrzy na swoje osiagniecia, a co wazniejsze, jak sie wyplatal z gnoju. Przebieg zdarzenia, reakcje i ewentualne wyciagniecie wnioskow daja duzo do myslenia o danym kandydacie.
  • Odpowiedz
@Creativ21: moją odpowiedzią byłoby: czasem dostaję sporo plusów na Wykopie, szczególni kiedy rzucam Mireczkom na mirko skopiowanym z Facebooka DEMem, wtedy czuję się pierwszy, wtedy czuję sukces, wszyscy chcieliby mnie dotknąć kiedy wchodzę w gorące.

• Odpowiedz
Ja rozumiem ze rekruterzy chcą coś więcej pogadać o doświadczeniach, no ale można po prostu zapytać, a nie k---a takie durnoty powtarzać non stop.

@PierogiRuskie: najpierw ci rekruterzy musieliby mieć pojęcie o branży, do której rekrutują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz