Aktywne Wpisy
czerwonykomuch +963
Wygląda na to, że „Mieszkanie na Start” aka Kredyt 0% jednak wejdzie, choć nikt tego programu nie chce, nie potrzebuje, a skutki jego wprowadzenia są doskonale znane.
Nie ma pieniędzy m.in. na:
- elektrownię atomową (na którą pieniądze się znajdują w państwach o gospodarce wielkości jednego polskiego województwa)
- kwotę wolną 60 tys.
- podniesienie 2 progu podatkowego (tak, aby PIT 41% (podatek + składka) płacili ludzie o rzeczywiście wysokich zarobkach, a
Nie ma pieniędzy m.in. na:
- elektrownię atomową (na którą pieniądze się znajdują w państwach o gospodarce wielkości jednego polskiego województwa)
- kwotę wolną 60 tys.
- podniesienie 2 progu podatkowego (tak, aby PIT 41% (podatek + składka) płacili ludzie o rzeczywiście wysokich zarobkach, a
SmugglerFan +10
Ehh, chłop myślał, że może coś z tego będzie, bo po godzinie w kawiarni już pytała czy może przejdziemy się jeszcze gdzieś na winko, pytała o moje FB, pytała o której kończę pracę żeby wyjść gdzieś w tym tygodniu. Myślałem, że mnie polubiła. Lol, beka, iksde.
No i znowu powrót do piekła tinderowego, umówiłem właśnie kolejną randkę. Minie z kilka miesięcy zanim poznam dziewczynę, która będzie mi się tak bardzo podobać jak
No i znowu powrót do piekła tinderowego, umówiłem właśnie kolejną randkę. Minie z kilka miesięcy zanim poznam dziewczynę, która będzie mi się tak bardzo podobać jak
No to ktoś się zapytał księdza - co jeśli się nie odczuwa tej skruchy? Ktoś chce odczuć tę skruchę, ale zwyczajnie nie uważa i nie da rady wmówić sobie na siłę, że to co zrobił było złe.
Ksiądz odpowiedział: "należy się pomodlić do Boga o to by sprawił, że będziemy odczuwać tę skruchę" (╥﹏╥)
Nie należę do grupy #gimboateizm, ale śmieszą mnie czasami takie absurdy wywodzące się z religii. I choć wiem, że w sumie na to pytanie można znaleźć trochę "logiczniejszą" odpowiedź, to trochę beka z tego księdza, który sam chyba dokładnie nie rozumie tego co wyznaje.
#religia #kosciol #chrzescijanstwo #wiara #heheszki #ateizm
Otóż od 3 lat (ma 23 lata) mieszka z chłopakiem, którego kocha. Obecnie zbierają na ślub, wesele no i pierścionek. Seksy też są.
Ksiądz odmówił jej rozgrzeszenia przy spowiedzi mówiąc, że nawet jezeli bardzo go kocha, to w oczach 'boga' jest grzeszna. Samo mieszkanie razem to grzech, a dodatkowo
@Melisandre: Jednak temu panu chyba o coś innego chodziło :D
@lady_katarina
O ile dobrze rozumiem: można to wytłumaczyć tak: są dwa rodzaje żalu za grzechy- doskonały i niedoskonały (przy czym cięzko wartościować, który "lepszy"). Doskonały: gdy żałujesz, bo swoją postawą obraziłaś Boga, niedoskonały: gdy żałujesz, bo boisz się kary boskiej.
Chyba będąc katolikiem można wzbudzić w sobie jakiś rodzaj
@lady_katarina: nie da się tego wytłumaczyć logicznie. To tak jak z kondonami w małżeństwie - nie wolno bo tak, bo to zamykanie się na "dar boży". Ale kalendarzyk i seks w dni niepłodne to już ok. Jedno i drugie ma te same