Witam Mirków i Mirabelki! Potrzebuję pomocy w wyborze telefonu i podjęciu decyzji ;) Zakładałem podobny temat 3 miesiące temu, jednak do teraz nic nie kupiłem i trochę się zmieniło na rynku. Przez 6 lat korzystałem z iPhone 4G 16GB, niestety jego czas dobiegł końca. Teraz tymczasowo używam Samsunga S3 (zdecydowanie nie podoba mi się). Aktualnie mam na oku 4 modele: ZUK Z2 Pro, Meizu Pro 6, Xiaomi Mi5 Pro lub Xiaomi Mi5 64GB. Telefon musi bardzo dobry, a cena do 2000zł, ale to w ostateczności - chcę kupić telefon na kilka kolejnych lat. Zależy mi na dużej pamięci RAM i mocnym procesorze (który procesor będzie lepszy Snapdragon 820 czy Mediatek Helo X25) Bardzo dobry aparat też jest dla mnie ważny, zarówno tylny jak i przedni. Ekran około 5 cali, bo telefon noszę w kieszeni i nie chcę, aby mi przeszkadzał i mniejszy będzie dla mnie praktyczniejszy. Pamięć rozbudowywana poprzez kartę nie jest czymś co muszę mieć, jednak byłby to miły dodatek - brakuje mi tego w iPhone. Bateria powinna spokojnie wytrzymywać cały dzień, lub więcej. Telefonu używam głownie do korzystania z internetu, messengera, rozmów i sms-ów, robienia zdjęć itp. :) Nie wiem co jeszcze powiedzieć, jeśli potrzebujecie jakichś jeszcze informacji - dajcie znać :) Jakie inne telefony ewentualnie możecie mi polecić spełniające moje wymagania?
PS Zastanawiam się czy potrzebuję tak dobrego i drogiego telefonu, może są jakieś tańsze alternatywy, które pięknie chodzą, nie zawieszają się i mają dobre parametry?
@K_u_Ba: Tak, CM jest obecnie najbezpieczniejszym romem na androidzie. Mam teraz zuk z1 i idzie do mnie redmi 3 note pro prime. Kupilem tylko z ciekawosci i bylo dobre promo. Jezeli chodzi o audio to najlepszym telefonem jak mnie pamiec nie myli byl meizu mx4. Ma specjaly chip audio i pomimo, ze nie jestem wielkim audiofilem z kablami za 30k to czulem roznice.
@Re-volt: Czytam i szukam tych telefonów, ale zdecydowana większość ciekawych modeli ma 5.5 cala, a to chyba będzie dla mnie za dużo... Co sądzisz o ZUK'u Z2? Telefon ma 5 cali, całkiem niezłe parametry, tylko kosztuje sporo więcej od Z1 i z wyglądu nie bardzo mi się podoba... Czy są jakieś inne telefony, które spełnią moje wymagania i nie mają tych przeklętych 5.5cali? Skaner lini papilarnych interesuje mnie tylko w
@K_u_Ba od chyba tygodnia Ci tu o tym odpisuje :D moim zdaniem wyrzucanie kasy w błoto. Przy dzisiejszych standardach max to 250usd za telefon. Lepiej zmienić za rok na lepszy niż kupować topowy i męczyć się z nim dłużej. Nie bój się 5,5. Dla mnie zuk z1 na początku był ogromny pomimo, że miałem inne 5,5,ale szybko się przyzwyczaiłem :) nie ma małych telefonów które byłyby wystarczająco dobre.
@Re-volt: Teraz przejściowo używam Samsunga Galaxy S3, telefon ma 4.8 cala i jest dla mnie duży, momentami niewygodny... Obawiam się, że telefon o ekranie 5.5 cala okaże się zdecydowanie zbyt duży, dlatego tak zależy mi na mniejszym ekranie w nowym telefonie. Raczej marne szanse na to żebym się przyzwyczaił, bo tego S3 używam już ponad miesiąc, jeśli nie dwa...
@Re-volt: Tylko chodzi o to, że muszę oddać ten telefon, a sobie jakiś kupić. Ten model ma niecały 1GB ramu i prawie cały jest zapchany podczas normalnego używania...
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
Potrzebuję pomocy w wyborze telefonu i podjęciu decyzji ;)
Zakładałem podobny temat 3 miesiące temu, jednak do teraz nic nie kupiłem i trochę się zmieniło na rynku.
Przez 6 lat korzystałem z iPhone 4G 16GB, niestety jego czas dobiegł końca. Teraz tymczasowo używam Samsunga S3 (zdecydowanie nie podoba mi się).
Aktualnie mam na oku 4 modele: ZUK Z2 Pro, Meizu Pro 6, Xiaomi Mi5 Pro lub Xiaomi Mi5 64GB.
Telefon musi bardzo dobry, a cena do 2000zł, ale to w ostateczności - chcę kupić telefon na kilka kolejnych lat.
Zależy mi na dużej pamięci RAM i mocnym procesorze (który procesor będzie lepszy Snapdragon 820 czy Mediatek Helo X25)
Bardzo dobry aparat też jest dla mnie ważny, zarówno tylny jak i przedni.
Ekran około 5 cali, bo telefon noszę w kieszeni i nie chcę, aby mi przeszkadzał i mniejszy będzie dla mnie praktyczniejszy.
Pamięć rozbudowywana poprzez kartę nie jest czymś co muszę mieć, jednak byłby to miły dodatek - brakuje mi tego w iPhone.
Bateria powinna spokojnie wytrzymywać cały dzień, lub więcej.
Telefonu używam głownie do korzystania z internetu, messengera, rozmów i sms-ów, robienia zdjęć itp. :)
Nie wiem co jeszcze powiedzieć, jeśli potrzebujecie jakichś jeszcze informacji - dajcie znać :)
Jakie inne telefony ewentualnie możecie mi polecić spełniające moje wymagania?
PS Zastanawiam się czy potrzebuję tak dobrego i drogiego telefonu, może są jakieś tańsze alternatywy, które pięknie chodzą, nie zawieszają się i mają dobre parametry?
Pozdrawiam i bardzo liczę na Waszą pomoc!
#aliexpress #banggood #ibuygou #gearbest #xiaomi #meizu #telefony #smartfon
Tak, CM jest obecnie najbezpieczniejszym romem na androidzie.
Mam teraz zuk z1 i idzie do mnie redmi 3 note pro prime. Kupilem tylko z ciekawosci i bylo dobre promo.
Jezeli chodzi o audio to najlepszym telefonem jak mnie pamiec nie myli byl meizu mx4. Ma specjaly chip audio i pomimo, ze nie jestem wielkim audiofilem z kablami za 30k to czulem roznice.
Co sądzisz o ZUK'u Z2? Telefon ma 5 cali, całkiem niezłe parametry, tylko kosztuje sporo więcej od Z1 i z wyglądu nie bardzo mi się podoba...
Czy są jakieś inne telefony, które spełnią moje wymagania i nie mają tych przeklętych 5.5cali?
Skaner lini papilarnych interesuje mnie tylko w