Wpis z mikrobloga

Witam Mirków i Mirabelki!
Potrzebuję pomocy w wyborze telefonu i podjęciu decyzji ;)
Zakładałem podobny temat 3 miesiące temu, jednak do teraz nic nie kupiłem i trochę się zmieniło na rynku.
Przez 6 lat korzystałem z iPhone 4G 16GB, niestety jego czas dobiegł końca. Teraz tymczasowo używam Samsunga S3 (zdecydowanie nie podoba mi się).
Aktualnie mam na oku 4 modele: ZUK Z2 Pro, Meizu Pro 6, Xiaomi Mi5 Pro lub Xiaomi Mi5 64GB.
Telefon musi bardzo dobry, a cena do 2000zł, ale to w ostateczności - chcę kupić telefon na kilka kolejnych lat.
Zależy mi na dużej pamięci RAM i mocnym procesorze (który procesor będzie lepszy Snapdragon 820 czy Mediatek Helo X25)
Bardzo dobry aparat też jest dla mnie ważny, zarówno tylny jak i przedni.
Ekran około 5 cali, bo telefon noszę w kieszeni i nie chcę, aby mi przeszkadzał i mniejszy będzie dla mnie praktyczniejszy.
Pamięć rozbudowywana poprzez kartę nie jest czymś co muszę mieć, jednak byłby to miły dodatek - brakuje mi tego w iPhone.
Bateria powinna spokojnie wytrzymywać cały dzień, lub więcej.
Telefonu używam głownie do korzystania z internetu, messengera, rozmów i sms-ów, robienia zdjęć itp. :)
Nie wiem co jeszcze powiedzieć, jeśli potrzebujecie jakichś jeszcze informacji - dajcie znać :)
Jakie inne telefony ewentualnie możecie mi polecić spełniające moje wymagania?

PS Zastanawiam się czy potrzebuję tak dobrego i drogiego telefonu, może są jakieś tańsze alternatywy, które pięknie chodzą, nie zawieszają się i mają dobre parametry?

Pozdrawiam i bardzo liczę na Waszą pomoc!

#aliexpress #banggood #ibuygou #gearbest #xiaomi #meizu #telefony #smartfon
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vostok: @Re-volt: @Pirzu: Cześć, czy dobrze rozumiem, że czarna wersja będzie dostępna od 12 lipca na tej stronie? http://www.zuk.com/store/58.html
Czy da się kupić ten telefon w najlepszej wersji w kolorze czarnym bez tych dodatków i czy jest jakaś różnica w cenie?
Przepraszam za być może banalne pytania, ale jakoś ta chińska strona miesza mi w głowie...
  • Odpowiedz
@K_u_Ba: nie ogarnalem, ze to z2 pro.

1. nie kupuj z ich strony tylko gearbest/banggood/geekbuying
2. nie bierz wersji pro
3. z2 pro nie jest warty uwagi. lepszym wyborem w tej cenie jest op3
  • Odpowiedz
@Re-volt: tak się właśnie dziwiłem, ale to nic.

1. Na tych stronach jest wyższa cena i telefon nie jest jeszcze wysyłany?
2. i 3. Dlaczego nie brać Pro? Spodobał mi się pod względem parametrów i czujników które posiada i jest mniejszy od op3.
  • Odpowiedz
@K_u_Ba: To jest bardzo ciezkie pytanie. One sa prawie identyczne. Ja nie wydalbym tyle kasy na telefon bo nie warto. W uzytkowaniu na co dzien nei zoabczysz roznicy w dzialaniu snapa 801 a 820. Duzo grasz? W jakie gry? Ja zmieniam telefon co 6 miesiecy i najczesciej na tym zarabiam lub trace max 100zl. Obecnie tak szybko wychodza i tanieja telefony, ze nie warto tyle wydawac. Najwaznieszym czynnikiem obecnie moim
  • Odpowiedz
@Re-volt: A jaki masz teraz telefon? Jak wygląda sprawa zmiany softu w przypadku Meizu z Mediatekiem? Warto kupować telefony z tymi procesorami?
Zacząłem się zastanawiać nad tańszymi alternatywami, ale podkreślam, że zależy mi na bezpieczeństwie, bo wykonuję przeróżne rzeczy na telefonie.
  • Odpowiedz
@Re-volt: Wielokrotnie czytam wszystkie posty, bo to dobra kopalnia wiedzy :)
Czy dobrze rozumiem, że po wgraniu CM'a poziom bezpieczeństwa na każdym telefonie wzrasta do poziomu zuk'a?
Jaki masz teraz telefon?
Jutro postaram się znaleźć więcej czasu i poszukać jakiś telefonów, które spełnią moje wymagania pod względem wielości (max 5.2 cala, ewentualnie większy ekran i bardzo małe ramki), skanera lini papilarnych i dobre audio i aparat
  • Odpowiedz