Witam Mirków i Mirabelki! Potrzebuję pomocy w wyborze telefonu i podjęciu decyzji ;) Zakładałem podobny temat 3 miesiące temu, jednak do teraz nic nie kupiłem i trochę się zmieniło na rynku. Przez 6 lat korzystałem z iPhone 4G 16GB, niestety jego czas dobiegł końca. Teraz tymczasowo używam Samsunga S3 (zdecydowanie nie podoba mi się). Aktualnie mam na oku 4 modele: ZUK Z2 Pro, Meizu Pro 6, Xiaomi Mi5 Pro lub Xiaomi Mi5 64GB. Telefon musi bardzo dobry, a cena do 2000zł, ale to w ostateczności - chcę kupić telefon na kilka kolejnych lat. Zależy mi na dużej pamięci RAM i mocnym procesorze (który procesor będzie lepszy Snapdragon 820 czy Mediatek Helo X25) Bardzo dobry aparat też jest dla mnie ważny, zarówno tylny jak i przedni. Ekran około 5 cali, bo telefon noszę w kieszeni i nie chcę, aby mi przeszkadzał i mniejszy będzie dla mnie praktyczniejszy. Pamięć rozbudowywana poprzez kartę nie jest czymś co muszę mieć, jednak byłby to miły dodatek - brakuje mi tego w iPhone. Bateria powinna spokojnie wytrzymywać cały dzień, lub więcej. Telefonu używam głownie do korzystania z internetu, messengera, rozmów i sms-ów, robienia zdjęć itp. :) Nie wiem co jeszcze powiedzieć, jeśli potrzebujecie jakichś jeszcze informacji - dajcie znać :) Jakie inne telefony ewentualnie możecie mi polecić spełniające moje wymagania?
PS Zastanawiam się czy potrzebuję tak dobrego i drogiego telefonu, może są jakieś tańsze alternatywy, które pięknie chodzą, nie zawieszają się i mają dobre parametry?
@vostok: @Re-volt: @Pirzu: Cześć, czy dobrze rozumiem, że czarna wersja będzie dostępna od 12 lipca na tej stronie? http://www.zuk.com/store/58.html Czy da się kupić ten telefon w najlepszej wersji w kolorze czarnym bez tych dodatków i czy jest jakaś różnica w cenie? Przepraszam za być może banalne pytania, ale jakoś ta chińska strona miesza mi w głowie...
1. nie kupuj z ich strony tylko gearbest/banggood/geekbuying 2. nie bierz wersji pro 3. z2 pro nie jest warty uwagi. lepszym wyborem w tej cenie jest op3
1. Na tych stronach jest wyższa cena i telefon nie jest jeszcze wysyłany? 2. i 3. Dlaczego nie brać Pro? Spodobał mi się pod względem parametrów i czujników które posiada i jest mniejszy od op3.
@K_u_Ba: To jest bardzo ciezkie pytanie. One sa prawie identyczne. Ja nie wydalbym tyle kasy na telefon bo nie warto. W uzytkowaniu na co dzien nei zoabczysz roznicy w dzialaniu snapa 801 a 820. Duzo grasz? W jakie gry? Ja zmieniam telefon co 6 miesiecy i najczesciej na tym zarabiam lub trace max 100zl. Obecnie tak szybko wychodza i tanieja telefony, ze nie warto tyle wydawac. Najwaznieszym czynnikiem obecnie moim
@Re-volt: A jaki masz teraz telefon? Jak wygląda sprawa zmiany softu w przypadku Meizu z Mediatekiem? Warto kupować telefony z tymi procesorami? Zacząłem się zastanawiać nad tańszymi alternatywami, ale podkreślam, że zależy mi na bezpieczeństwie, bo wykonuję przeróżne rzeczy na telefonie.
@Re-volt: Wielokrotnie czytam wszystkie posty, bo to dobra kopalnia wiedzy :) Czy dobrze rozumiem, że po wgraniu CM'a poziom bezpieczeństwa na każdym telefonie wzrasta do poziomu zuk'a? Jaki masz teraz telefon? Jutro postaram się znaleźć więcej czasu i poszukać jakiś telefonów, które spełnią moje wymagania pod względem wielości (max 5.2 cala, ewentualnie większy ekran i bardzo małe ramki), skanera lini papilarnych i dobre audio i aparat
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
Potrzebuję pomocy w wyborze telefonu i podjęciu decyzji ;)
Zakładałem podobny temat 3 miesiące temu, jednak do teraz nic nie kupiłem i trochę się zmieniło na rynku.
Przez 6 lat korzystałem z iPhone 4G 16GB, niestety jego czas dobiegł końca. Teraz tymczasowo używam Samsunga S3 (zdecydowanie nie podoba mi się).
Aktualnie mam na oku 4 modele: ZUK Z2 Pro, Meizu Pro 6, Xiaomi Mi5 Pro lub Xiaomi Mi5 64GB.
Telefon musi bardzo dobry, a cena do 2000zł, ale to w ostateczności - chcę kupić telefon na kilka kolejnych lat.
Zależy mi na dużej pamięci RAM i mocnym procesorze (który procesor będzie lepszy Snapdragon 820 czy Mediatek Helo X25)
Bardzo dobry aparat też jest dla mnie ważny, zarówno tylny jak i przedni.
Ekran około 5 cali, bo telefon noszę w kieszeni i nie chcę, aby mi przeszkadzał i mniejszy będzie dla mnie praktyczniejszy.
Pamięć rozbudowywana poprzez kartę nie jest czymś co muszę mieć, jednak byłby to miły dodatek - brakuje mi tego w iPhone.
Bateria powinna spokojnie wytrzymywać cały dzień, lub więcej.
Telefonu używam głownie do korzystania z internetu, messengera, rozmów i sms-ów, robienia zdjęć itp. :)
Nie wiem co jeszcze powiedzieć, jeśli potrzebujecie jakichś jeszcze informacji - dajcie znać :)
Jakie inne telefony ewentualnie możecie mi polecić spełniające moje wymagania?
PS Zastanawiam się czy potrzebuję tak dobrego i drogiego telefonu, może są jakieś tańsze alternatywy, które pięknie chodzą, nie zawieszają się i mają dobre parametry?
Pozdrawiam i bardzo liczę na Waszą pomoc!
#aliexpress #banggood #ibuygou #gearbest #xiaomi #meizu #telefony #smartfon
Czy da się kupić ten telefon w najlepszej wersji w kolorze czarnym bez tych dodatków i czy jest jakaś różnica w cenie?
Przepraszam za być może banalne pytania, ale jakoś ta chińska strona miesza mi w głowie...
Na allegro ZUK Z2 Pro w wersji czarnej kosztuje prawie 2500zł
1. nie kupuj z ich strony tylko gearbest/banggood/geekbuying
2. nie bierz wersji pro
3. z2 pro nie jest warty uwagi. lepszym wyborem w tej cenie jest op3
1. Na tych stronach jest wyższa cena i telefon nie jest jeszcze wysyłany?
2. i 3. Dlaczego nie brać Pro? Spodobał mi się pod względem parametrów i czujników które posiada i jest mniejszy od op3.
A co miałeś na myśli pisząc o wsparciu?
A sprzętowo który jest lepszy? ZUK Z2 Pro przekonuje mnie swoimi wymiarami.
Zacząłem się zastanawiać nad tańszymi alternatywami, ale podkreślam, że zależy mi na bezpieczeństwie, bo wykonuję przeróżne rzeczy na telefonie.
Czy dobrze rozumiem, że po wgraniu CM'a poziom bezpieczeństwa na każdym telefonie wzrasta do poziomu zuk'a?
Jaki masz teraz telefon?
Jutro postaram się znaleźć więcej czasu i poszukać jakiś telefonów, które spełnią moje wymagania pod względem wielości (max 5.2 cala, ewentualnie większy ekran i bardzo małe ramki), skanera lini papilarnych i dobre audio i aparat