#ubuntu 13.04, #gnome classic. Włączyłam sobie 2 workspejsy i przerzuciłam tam chromium. I co? I okazało się, że nie ma tam żadnego panelu. #tyleprzegrac
Miał ktoś z Was taki problem? Jak sprawić, żeby ten panel się jednak tam znalazł, lub jak zmaksymalizować zminimalizowanego do panelu, którego nie ma, chromium?
@roykovsky: @NameMaciek: Ok, tak wygląda mój workspace2. Tam po prostu nie ma paneli. Żadnych. Jest pusty ekran i gdzieś zminimalizowany chrome, którego nigdzie nie widać.
@13czarnychkotow: pierwszy raz takie coś widzę :| ale dopiero teraz doczytałem, że gnome classic, więc nie pomogę.
@NameMaciek: ubuntu to nie linux, bo..? Bo Cannonical? Szczerze mówiąc nie rozumiem, używałem sporo linuksów (prawdziwych w Twoim mniemaniu), ale podoba mi się kierunek w którym idzie Ubuntu. Ciekawy jestem Twojej argumentacji.
@13czarnychkotow: zrób 3 i sprawdź, jeśli będzie ok to najlepiej wyloguj się i zaloguj, a potem sprawdź czy nadal jest ok. Jeśli tak to zacznij od przerzucenia innego okna i też sprawdź czy nie znika.
@NameMaciek: Okno nie znika. Jak na razie udało mi się poprzez alt+tab zmaksymalizować chromium. Przerzucić da się na inny workspace, prawym na górny pasek chroma i wybierając z menu. Tylko paneli dalej niet. Ale zobaczę jak będzie po przelogowaniu.
@uosiu: Na moim kompie ładne środowiska nie banglają w sposób dostatecznie szybki. Poza tym zainstalowałam kiedyś na Ubuntu 12.04, raz włączyłam i działało, ale następnym razem otworzył się taki
@13czarnychkotow: czyli zostają ustawienia paneli lub coś więcej z gconfa, więc jeśli nie zadziała nadal to print-screen z ustawienia paneli? :-) Jeśli i tam nic nie ma, a błąd uda Ci się powtórzyć za każdym razem gdy robiony jest nowy workspace to można zapostować na bugzillę.
@uosiu: W sumie i tak po sesji instaluję debiana. Może na debianie zainstaluję cinnamon, ale jeśli będzie mi szybko działał to upodobałam sobie gnome shella, więc nie omieszkam go przywitać na swoim monitorze ^^
Miał ktoś z Was taki problem? Jak sprawić, żeby ten panel się jednak tam znalazł, lub jak zmaksymalizować zminimalizowanego do panelu, którego nie ma, chromium?
#linux #linuxproblems
chyba paski w profilu Ci się pomyliły.
PS. co ma Ubuntu wspólnego z tagami #linux czy #linuxproblems ? ;-)
@NameMaciek: uważaj, ja będę ubuntu bronić :> :P
źródło: comment_NMg8gzH1kRAaLfXi2b3h7HML7ETdq8vf.jpg
Pobierz@NameMaciek: ubuntu to nie linux, bo..? Bo Cannonical? Szczerze mówiąc nie rozumiem, używałem sporo linuksów (prawdziwych w Twoim mniemaniu), ale podoba mi się kierunek w którym idzie Ubuntu. Ciekawy jestem Twojej argumentacji.
1. Logujesz się do Gnome
2. Masz 1
1. Jestem na Gnome
2. Mam 1
@uosiu: Na moim kompie ładne środowiska nie banglają w sposób dostatecznie szybki. Poza tym zainstalowałam kiedyś na Ubuntu 12.04, raz włączyłam i działało, ale następnym razem otworzył się taki
tzn. przewidział aferę zbożową? :-)
@uosiu: W sumie i tak po sesji instaluję debiana. Może na debianie zainstaluję cinnamon, ale jeśli będzie mi szybko działał to upodobałam sobie gnome shella, więc nie omieszkam go przywitać na swoim monitorze ^^
1. zrób 3 workspace
2. sprawdź czy jest