Wpis z mikrobloga

@Staruch: Ja sam zawsze włączam, ale nie wjeżdżam na rondo dopóki nie będzie pusto, nawet jak ktoś wrzuca kierunkowskaz. Trafi się ktoś, kto się jednak rozmyśli i nie zjedzie, i mimo włączonego kierunkowskazu twoja wina przy ewentualnej stłuczce.
@Staruch: dużo gorsze są kobiety jadące swoją małą ekonokiczną micrą 80km/h trasą ekspresową i ignorujące prawy pas, do tego #!$%@?ące przez teleron "ej, Roxik, oemdżi, sami wariaci tu są, ale żal, trąbią na mnie i wyprzedzają prawą stroną, przypały jedne". #!$%@? mać, większość kobiet na ekspresowych obwodnicach to właśnie takie tępe dzidy.
@mrocznaszyszka ale wiesz ze jak masz wydzielone pasy, jeden do jazdy prosto i w lewo, drugi do jazdy tylko prosto a trzeci do jazdy w prawo to wrzucasz lewy kierunek jak chcesz jechac w lewo, jak prosto to nic, a jak w prawo to prawy kierunek, nie?
@Staruch: ludzie zmieniający pas bez kierunku, a potem na pasie do skrętu łaskawie wrzucający kierunek. Generalnie gdybym miał zrzucać z kamerki i wysyłać filmiki z nieużywaniem kierunkowskazu to na krótkiej 20km (10 tam i 10 z powrotem) trasie w Toruniu wrzucałbym 10-15 dziennie.
Nie wiem jak działa system szkolenia, ale najwyraźniej Ci ludzie nie wiedzą do czego służy kierunek...
@mrocznaszyszka: Ale tak się jeździ po rondzie "turbinowym" z wyznaczonymi kierunkami jazdy... Jak jedziesz na wprost to nie wrzucasz w ogóle kierunkowskazu ani na wjeździe ani przy zjeździe z ronda (ale tylko w przypadku gdy jedziesz na wprost, czyli strzałka na jezdni pokazuje /|\) w przypadku gdy jedziesz w lewo, zawracasz itp. wrzucasz kierunek w lewo i wyłączasz go dopiero przy zjeździe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Staruch: i ci ktorzy nie wlaczaja kierunku jak maja zamiar skrecac, bo jak jestem piechota to nie wiem czy stac, czy isc przez pasy, bo idiota wrzuci kierunek już przy skrecie, a potem hamuje i trabi jak #!$%@?